louvre

Reis met deze virtuele rondleidingen de wereld rond

De lockdown brengt veel ingewikkelde problemen met zich mee. In termen van entertainment zorgt het voor veel verveling, veel Netflix en veel surfen op het internet. Maar er is een manier om je, terwijl je thuis zit, onder te dompelen in cultuur en onderwijs. Google Arts & Culture werkt samen met meer dan 500 musea en galeries van over heel de wereld. Ze bieden virtuele rondleidingen en online tentoonstellingen aan van enkele wereldwijd beroemde musea. Wij hebben voor jou de bekendste op een rijtje gezet.

Van Gogh Museum, Amsterdam

De meeste Van Goghs onder één dak vind je hier! 200 schilderijen, 400 tekeningen en 700 brieven worden bewaard in het hart van het vaderland van de kunstenaar. Deze rondleiding neemt je van verdieping tot verdiepinging door het hele museum. Je ziet beroemde kunstwerken zoals Zonnebloemen en Zelfportret.

Het Metropolitan Museum of Art in NYC

Het duurt dagen, weken of zelfs een heel leven om de meer dan twee miljoen kunstwerken in het geliefde MET goed te bestuderen. Het ideale moment om hier aan te beginnen is nu! Maak een “wandeling” door het museum, waar je de Tempel van Dendur, de Astor Chinese Garden Court en werken van Van Gogh en Pollock kan ontdekken.

Het Louvre in Parijs

De driehoek van het Louvre dient als hoofdingang en is het herkenningspunt van Parijs geworden. Wie er al eens geweest is, weet het: navigeren in ’s werelds grootste museum is geen pretje. Sinds het museum eind februari is gesloten, kan je in alle rust door de iconische collecties bladeren. Volg een online rondleiding door de Egyptische oudheden, de Galerie d’Apollon of de overblijfselen van het fort waar het museum nu op staat.

Het Brits Museum in Londenmuseum

Ondanks dat je maar de helft van de collectie van het British Museum online kan bekijken, betekent dit dat je nog steeds 4 miljoen items hebt om doorheen te surfen. Bekijk de beelden van het Parthenon, de Steen van Rosetta en andere beroemde antiquiteiten van dichtbij. 

Het Dalí Theater-Museum in Figueres

Het Dali Theater en Museum is een museum van de kunstenaar Salvador Dali in zijn woonplaats Figueres. Onder het toneel bevindt zich een crypte waar de beroemde kunstenaar begraven ligt. Het is één van de populairste musea in Spanje en ontvangt meer dan één miljoen bezoekers per jaar. Misschien wel het beroemdste aspect van het gebouw is de reeks reusachtige eieren die de rand van het dak omringen. Dit museum in Catalonië bevat de zelf samengestelde collectie van misschien wel de grootste surrealistische schilder van onze tijd. Hoewel de volledige collectie niet online te bekijken is, kan je toch een voorproefje krijgen van de vijf beste zalen van het museum.

Het Vaticaan in Rome

Bezoekers kunnen dit jaar niet de liturgie bijwonen die paus Franciscus in Vaticaanstad houdt tijdens de Goede Week en Pasen. Maar geen zorgen want je kan nog steeds genieten van de wonderen in het Vaticaan. Dankzij de virtuele 360-rondleidingen kun je het Chiaramonte Museum en Michelangelo’s wereldberoemde plafondschildering in de Sixtijnse Kapel bekijken zonder dat er ook maar één toerist met een camera in de weg staat. Het Smithsonian National Museum of Natural History is een wirwar van permanente en wisselende tentoonstellingen over alles van botten tot vlinders. Ondanks dat je geen persoonlijk bezoek kan brengen, zal je toch uren zoet zijn met het doorklikken van de ene virtuele tentoonstelling naar de andere.

Naast deze populaire museum rondleidingen, zijn er nog tal van anderen die je kan volgen. Zo kan jij toch een stukje van de wereld zien vanuit je luie zetel.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *