netflix

7 Spaanstalige Netflix series die je moet gezien hebben

Momenteel bestaat ons leven uit het bingewatchen van series en films. Netflix is dan ook onze beste vriend geworden. Ben jij op zoek naar een nieuwe serie? Neem dan eens een kijkje in de Spaanstalige hoek van Netflix. Je vindt er ongetwijfeld geweldige shows terug. Om je een handje te helpen hebben we de 7 beste Spaanstalige series op een rijtje gezet.

La casa de papel

We moeten de lijst natuurlijk beginnen met deze populaire serie. Je zal er allicht wel eens iemand over hebben horen praten of over gelezen hebben, want het lijkt wel of heel de wereld hiernaar kijkt. Heb jij het nog niet gezien? Dan is het nu tijd om van start te gaan. Je kan 4 seizoenen bingewatchen zodat je klaar bent tegen dat het vijfde en laatste seizoen klaar is. We lichten al een tipje van de sluier op: 8 dieven infiltreren de koninklijke Munt van Spanje (de bank die de Spaanse euromunten en -biljetten uitgeeft). Hun leider, het criminele meesterbrein El Profesor, leidt de politie om de tuin en manipuleert hun acties om zijn plan te doen slagen. Wil je weten hoe het afloopt?Je kan seizoen 1 tot en met 4 nu bingewatchen op Netflix.

Sky Rojo

Sky Rojo werd, net zoals La casa de papel, geregisseerd door Álex Pina. Je kan alvast het eerste seizoen bekijken op Netflix, het tweede zal later dit jaar uitkomen. Waar gaat het nu precies over? Carol, Gina en Wendy, de drie hoofdrolspeelsters, slaan op de vlucht voor de hun pooier en clubeigenaar Romeo. Lukt het ze om Las Novias Club te ontsnappen?

Vis a Vis

Deze serie is misschien wel één van de belangrijkste Spaanstalige shows van Netflix. Een naïeve jonge vrouw belandt in de gevangenis door de criminele daden van haar vriend. De serie heeft wel wat weg van Orange Is The New Black, want ook zij moet zien te overleven in de wrede omgeving tussen zware criminelen. Zal ze het overleven? Ontdek het in de 5 seizoenen. 

Monarca

Minder bekend als Vis a Vis, maar daarom niet minder goed. Het eerste seizoen kwam uit in 2019 en ook het tweede seizoen kan je al bekijken. Of er een derde komt is nog af te wachten. Na 20 jaar keert Ana María terug naar Mexico om het familiebedrijf over te nemen. Kan ze het vallende Tequila-imperium redden van corruptie en geheimen of zal het toch ten onder gaan?

Narcos

Hou je van misdaad series? Dan moet je Narcos gezien hebben! Deze spannende serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de macht en het geweld van de beruchte drugskartels in Colombia. Kort samengevat: DEA-agent Steve Murphy opent de jacht op Pablo Escobar en dat blijkt geen gemakkelijke opdracht te zijn. Met de 3 seizoenen van telkens 10 afleveringen ben je wel een tijdje zoet. 

Las Chicas del Cable

Voor deze serie nemen we een sprong terug naar de jaren 20. 4 telefonisten starten een revolutie terwijl ze hun dagelijks leven vol romances en vriendschappen proberen recht te houden. Deze dramaserie van wel 6 seizoenen is perfect om op een zaterdagavond op te zetten terwijl je geniet van een lekker glaasje en wat tapas. Zo word je volledig ondergedompeld in de Spaanse sfeer.

Elite

Gossip Girl, eat your heart out. Elite neemt het stokje van deze New Yorkse serie over. 3 studenten uit het arbeidersmilieu krijgen de kans om naar een elitaire school te gaan. Helaas worden ze niet met open armen ontvangen en duiken er heel wat intriges op. Drie seizoenen vol drama, drama en nog eens drama. 

Met deze 7 Spaanstalige series zal je je niet meer vervelen tijdens de weekenden. Welke is jouw favoriet?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *