hart

Zo geef je jouw relatie een boost

Of je nu zes maanden verkering hebt of al vijf jaar getrouwd bent, relaties ontstaan uit betrokkenheid, wederzijds respect en inspanning. Voor veel koppels kan een hectische levensstijl en het proberen bij te houden van drukke schema’s zijn tol eisen. Geen enkele relatie is perfect en als je dat beseft ben je al een grote stap verder. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om jouw relatie een boost te geven. 

Teamwork makes the dreamwork

Soms raken we gefrustreerd en willen we naar elkaar uithalen. Het beste is om samen te werken, te focussen op het probleem en het oplossen ervan. Het is jij en je partner tegenover het probleem en niet jullie tegenover elkaar. Vermijd kwetsende woorden, zelfs als je boos bent. Als de woorden eenmaal uitgesproken zijn, kun je ze niet meer terugnemen en is de kans groot dat je er achteraf spijt van hebt.

Stel je partner prioriteit

Nee, je hoeft niet al je vrienden aan de kant te schuiven voor je relatie, maar maak ook tijd vrij voor je partner. Als jij of je partner door een moeilijke periode gaat, is het belangrijk om ervoor elkaar te zijn. Maak plannen, doe samen dingen die jullie leuk vinden en jullie dichter bij elkaar brengen. Het kan makkelijk zijn om in een alledaagse routine te vervallen, vooral als jij en je partner samenwonen. Maar je hoeft je leven niet drastisch om te gooien, dure afspraakjes te maken of adrenaline-achtige avonturen te beleven. Zet één dag per week opzij voor een date night en streef ernaar om elke week iets totaal anders samen te doen.

Geef een compliment

Geef een complimentje als je partner lekker heeft gekoorelatiekt of er goed uit ziet. Romantische gebaren zoals een briefje achterlaten om te zeggen dat je hem of haar graag ziet of kleine cadeautjes helpen om de vlam (terug) aan te wakkeren.

Ontstress samen

Stress is iets dat voor de meeste mensen deel uitmaakt van het dagelijks leven. Hoewel iedereen ermee te maken heeft, kan het op lange termijn je lichaam schaden. Chronische stress kan zelfs je levensduur verkorten. Als jij of je partner zich gestrest voelt, is het vaak moeilijk om energie te steken in een relatie. Daarom is samen iets leuks doen één van de beste manieren om het geluk in je relatie te stimuleren. Een korte wandeling buiten, het koken van een maaltijd of kijken naar de zonsondergang kan helpen om eventuele spanning te verlichten.

Communiceer

Communicatie is dé bepalende factor van een succesvolle relatie. Hoe goed bedoeld het vragen naar iemand zijn dag ook mag zijn, na een tijdje wordt het afgezaagd. Verbeter je gesprek door extra moeite te doen en vraag je partner iets specifiek. Door je aanpak te veranderen voorkom je dat je in een routine valt en zal je meer zinvolle conversaties hebben.

Leer loslaten

Laat wrok zich niet ophopen in de loop der jaren. Het werkt alleen maar averechts en schaadt je relatie op lange termijn. Vergeving is de sleutel tot een sterke relatie. Zijn er dingen die nog steeds door je hoofd spelen? Bespreek ze dan met je partner!

Met deze tips ben je klaar om je relatie een boost te geven en er samen een leuk avontuur van te maken!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *