kleding

Zo verkoop jij snel je kleren online

De lente is in het land en dat wil maar één ding zeggen: tijd om je garderobe uit te mesten? Je kan aan je oude kleding makkelijk nog wat geld verdienen, dus smijt ze zeker niet zomaar weg! Wij hebben voor jou een aantal tips op een rijtje gezet, zodat jij je kleren sneller online verkocht krijgt. Je zal niet meteen alles verkopen, maar oefening baart kunst. Het vergt wat werk om te beginnen, maar met deze tips zal je zeker succes hebben!

Trek goede foto’s

Zorg voor een leuke profielfoto, het voelt vertrouwd aan als je kan zien van wie je koopt. Zorg ook dat je genoeg foto’s van je kledingstukken plaats. Items verkopen 10x sneller als je tijd vrijmaakt om betere foto’s te maken. Fotografeer altijd overdag, wanneer het licht het helderst is, gebruik een witte achtergrond voor scherpere beelden en probeer een consistente “branding” van je foto’s te houden door altijd op dezelfde plek te fotograferen. Zorg dat je alle slijtage van het item of eventuele onvolkomenheden laat zien, zodat je de koper niet misleidt. 

Geef een goede beschrijvingdoos

Beschrijf zo veel mogelijk van je product en vermeld zaken zoals de maat, merk, conditie, eventuele onvolkomenheden, kleur en afmetingen. Mensen zijn minder geneigd om te kopen zonder deze informatie. Het vermelden van merknamen in de eerste paar woorden van de titel, evenals de beschrijving, is een geweldige manier om de aandacht van een koper te trekken en op te duiken in de zoekresultaten. Zorg ervoor dat je heel specifiek en duidelijk bent over de voorwaarden en afmetingen. Denk eraan dat je geen retouren wilt. Verzamel zoveel mogelijk goede recensies om meer te verkopen.

Plaats dagelijks nieuwe dingen

Het delen en promoten van je items is een must. Elke dag je items delen is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je volgers ze zien en dat ze gezien worden door nieuwe mensen. 

Vergelijk prijzen voor soortgelijke items

Je verkoopt je kledingstukken best met ten minste 40-60% korting op de winkelprijs, afhankelijk van de staat en slijtage. De kans is groot dat je een aantal biedingen onder je vraagprijs gaat krijgen, zet daarom je prijs een beetje hoger.

Verzend het op tijd

Bereid je voor op mogelijke verkopen door een verpakking, een printer en het item bij de hand te hebben. Zo verzend je je pakjes zeker op tijd en krijg je sneller goede recensies. Heb je geen tijd om elke dag naar het postkantoor te gaan? Probeer je pakjes te groeperen zodat je alles op een dag kan versturen. De verzending zelf is heel makkelijk op sites zoals Vinted. Druk je etiket af, neem een kartonnen doos en geef het af bij je dichtstbijzijnde verzendpunt. Easy peasy! Hergebruik verpakkingen van oude online bestellingen, plastic zakken, oude kartonnen dozen, schoenendozen, enz. Investeer nooit in het kopen van verpakkingen! Je hebt zeker en vast een alternatief bij jou in de buurt.

Maak je pakje mooi

Laat je pakje eruit springen met een persoonlijke touch. Schrijf bedankbriefjes of koop leuke glitters om je pakje mee op te fleuren. Het zal je verbazen hoeveel impact dit heeft!

Nu ben jij helemaal klaar om je eerste kledingstukken te verkopen!

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *