planten

5 kamerplanten die alles overleven

Kan jij niet wachten tot de lente eraan komt? Haal dan een aantal kamerplanten in huis om dat lentegevoel te creëren. Heb jij geen groene vingers? Of heb je geen tijd om voor plantjes te zorgen? Dit zijn de makkelijkste kamerplanten die alles en iedereen overleven. 

De makkelijkste plant ooit

Natuurlijk staat een cactus in dit lijstje. Als er een plant is die kan overleven zonder water dan is het wel een cactus, ze kunnen wel een maand zonder water. Ben jij dus wat vergeetachtig? Dan is deze kamerplant perfect voor jou. Daarnaast zijn er wel tientallen verschillende soorten: groot, klein, rond, lang, het bestaat allemaal. Er is voor elk plekje wel een geschikte cactus te vinden. 

Creëer een echte jungle met een Areca palm

Houd je van groen en veel planten? Als je een Areca palm koopt waan je je in no time in de jungle. Geef ze één of twee keer per week water en zet ze in de zon. Let op: bij te veel zonlicht zullen de bladeren geel worden en zal de waterbehoefte stijgen. Geen nood: je zal snel de behoefte van jouw Areca palm aanvoelen. Je vindt ze standaard in elk tuincentrum en je kan er hier zelfs eentje winnen. Geweldig toch?

Kies voor een hoge SanseveriaSanseveria

Een Sanseveria heeft stevige, donkergroene bladeren. Vaak hebben ze lichtgroene of zelfs gele schakeringen. Daarnaast is deze kamerplant van origine een woestijnplant. Hij kan dus droge periodes en veel zon overleven. Een Sanseveria heeft niet veel water nodig en kan ook warme dagen aan. Je mag dus gerust eens ‘vergeten’ deze plant water te geven.

Breng kleur in huis met een Guzmania Bromelia

Heb je nood aan wat kleur in jouw plantencollectie? Mist er een beetje rood, roze of oranje? Dan is de Guzmania Bromelia de kamerplant voor jou! Dit is geen dorstig plantje en heeft dus maar één keer per week nood aan water. In de winter is een keer om de twee weken zelfs voldoende. Hij staat graag in het licht, maar niet in direct zonlicht. Dan zullen de blaadjes snel geel worden. 

Een Zamioculcas die alles aankanplant

Een Zamioculcas is een kamerplant waar je haast niet naar moet omkijken. Net zoals een cactus hebben ze weinig water nodig. Ook de hoeveelheid zonlicht is niet zo belangrijk. Hoe meer licht, hoe sneller hij zal groeien, maar de Zamioculcas zal het ook prima vinden op een donker plekje. Perfect voor als je geen groene vingers hebt. 

Met deze 5 makkelijke kamerplanten tover je jouw huis om tot een echte jungle. Daarnaast zuiveren al deze plantjes de lucht en geven ze zuurstof. Alleen maar voordelen dus!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *