De must-visit musea tijdens lockdown

Nu we niet meer kunnen uitgaan, reizen of op restaurant gaan moeten we andere middelen zoeken om onze tijd te vullen. Aangezien de musea nog wel open zijn hebben wij voor jullie de leukste op een rijtje gezet.

Design Museum in Gent 

In het hartje van Gent vind je dit museum terug. Als je hier een bezoekje aan wilt brengen hoef je geen architect of design fan te zijn om te begrijpen waarover het gaat. Het moment dat je hier binnenwandelt ben je meteen onder de indruk van de meubels, schilderijen en het interactieve design dat er staat. Op het einde vind je ook een shop terug met allerlei betaalbare design items en juwelen. 

SMAK + MSK in Gent 

Ben jij een art-lover? Bezoek dan zeker het SMAK en MSK, deze musea zijn overburen van elkaar en kan je na elkaar bezoeken. In het SMAK vind je moderne kunst van de 20ste en 21ste eeuw terug zoals Panamarenko. In het MSK wordt er meer gefocust op kunst uit de middeleeuwen tot midden 20ste eeuw. Dat betekent dus dat je 700 jaar kunst op 1 dag kan bekijken. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

MAS in Antwerpen 

Het Museum Aan de Stroom is aan de Schelde gelegen en is het grootste museum van Antwerpen. Het is een hoog gebouw in de bruisende buurt ‘t eilandje. Op elk verdiep vind je een nieuw verhaal over Antwerpen terug. Op het bovenste verdiep geniet je van een prachtig panoramisch uitzicht van deze stad.

Museum voor Natuurwetenschappen Brussel 

Wil jij meer te weten komen over wat er vroeger op onze aarde leefde? Of hoe de mens tot zijn huidige zijn is ontstaan en zoveel meer? Dan moet je in dit museum zijn. Naast de standaard informatieve museumteksten vind je hier ook authentieke fossielen terug die miljoenen jaren oud zijn.

Modemuseum in Antwerpen 

Is mode jouw passie? Let’s go, op naar het Modemuseum! Het museum richt zich specifiek op Belgische hedendaagse modeontwerpers. Dit door de opkomst van een groep in Antwerpen opgeleide modeontwerpers uit de jaren tachtig en negentig waaronder Ann Demeulemeester en Dries Van Noten.

Het Atomium in Brussel

We zijn vaak meer bezig met de architectuur van het Atomium dan wat er zich binnenin bevindt. Je vindt hier namelijk een permanente tentoonstelling terug van meer dan 50 jaar geschiedenis van dit paviljoen. Dat ook het symbool van Brussel en België is geworden. Ook in dit hoge museum kan je van een prachtig panoramisch uitzicht genieten.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *