ontbijt

Zo word jij een ochtendpersoon

Het is bewezen dat ’s morgens vroeger opstaan beter voor je is. Er zijn verschillende voordelen aan verbonden zoals een hogere productiviteit en zowel mentaal als fysiek ga je je beter voelen. Daarom vertellen wij je vandaag hoe je een ochtendpersoon kan worden.

Bereid je voor

Neem 20-30 minuten voordat je naar bed gaat om kleine beslissingen te nemen die nodig zijn om de ochtend soepel te laten verlopen. Wat trek je aan naar de sportschool? Wat trek je aan naar je werk? Wat eet je als ontbijt? Heb je koffie? Room? Suiker? Heeft de auto benzine? Ligt je telefoon aan de oplader? Zijn je autosleutels ergens waar je ze niet vergeet? Voorbereiding de avond ervoor resulteert in een automatische piloot ’s morgens. En geloof me, als je zo vroeg op bent, wil je niet veel nadenken. Het is makkelijker om dingen gedaan te krijgen als je geen real-time beslissingen hoeft te nemen.

Plaats je alarm in een andere kamer

Zet je wekker in een andere kamer om snoozen te voorkomen. Het moet een kamer in de buurt zijn, zodat je het kunt horen en niet noodzakelijk iedereen in je huis wakker maakt, maar ver genoeg zodat je moet opstaan om het alarm uit te zetten. Eens je bent opgestaan, ga dan niet terug in bed. Was je gezicht met koud water of drink een glas water om wakker te worden. 

Wees dankbaar

Niets zal je uit je bed laten springen zoals dankbaarheid dat zal doen. Zelfs je wekker niet. Als je dankbaar bent dat je nog een kans krijgt om het goed te doen, word dan wakker met enthousiasme. Je komt er misschien niet meteen, maar het is een geweldige mindset om elke dag als doel te hebben.

Creëer een routinekoffie

Het doel van vroeg opstaan is om meer gedaan te krijgen, dus wat doe je als je eenmaal wakker bent? Dit is waar je ochtendroutine om de hoek komt kijken. Iedereen heeft iets anders nodig om een positieve, fysieke en productieve dag te hebben. Dit kan meditatie, journaling, lezen, tekenen, yoga of cardio zijn. Vergeet niet om ook jezelf klaar te maken en ontbijt in je routine op te nemen. 

Slaap genoeg

Hoeveel slaap heb je nodig om productief te functioneren gedurende de dag? Hoewel 8 uur slaap wordt aanbevolen, is het misschien niet nodig. Hoeveel slaap heb je echt nodig? Als je uitgeput bent, is het ook moeilijk om dankbaar te zijn, een routine te volgen en op te staan als je wekker afgaat. Een vroege start is goed, maar alleen als je daar lichamelijk toe in staat bent. Probeer een week lang elke avond een andere bedtijd uit, noteer ergens wanneer je het meest uitgerust bent en streef dan naar die hoeveelheid slaap in de toekomst.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *