boek

6 boeken die je leven zullen veranderen

Wil je graag meer boeken lezen, maar weet je niet waar te beginnen? Boeken kunnen ons zowel vermaken als onderwijzen, ze kunnen rechtstreeks tot onze ziel spreken en ons zelfs laten beseffen dat we niet alleen zijn in deze wereld. Waar je ook staat in het leven, hier zijn 6 boeken die je leven ten goede zullen veranderen.

De alchemist – Paulo Coelho

Dit boek staat waarschijnlijk in elke top 5 lijst op het internet en dat is niet voor niets. Als je dit boek nog niet hebt gelezen, is het hoog tijd! Dit spirituele boek gaat over ’the law of attraction’. Het laat je inzien dat het leven een avontuur is en dat je moedig en volhardend moet zijn in het najagen van je dromen. Het is de mogelijkheid om een droom uit te laten komen dat het leven interessant maakt.

Waar is Bernadette – Maria Semple

Waar is Bernadette is een boek waarvan je zal wenen van het lachen. Perfect voor een avondje lachen met de boekenclub. De plot draait om een agorafobische architecte en moeder, genaamd Bernadette Fox, die vermist wordt bij de start van een familiereis naar Antarctica. Haar 15-jarige dochter Bee Branch verteld aan de hand een reeks documenten (e-mails, memo’s, transcripties, enz.) het verhaal. Zullen Bee en haar vader Bernadette vinden? Is ze absoluut krankzinnig of net verstandig genoeg?

Get a life, Chloe Brown – Talia Hibbert

Een vrouw in de 30 met een chronische ziekte gebruikt een bijna dood ervaring als een springplank om “een nieuw leven te beginnen”. Dit is een snarky en stomende romcom die tegelijkertijd totaal meeslepend en hartverwarmend is. (En er komt een tweede boek!) 

De wezens – Matt Haig

Dit boek laat je herinneren aan al het goede in de mensheid. In dit verhaal ontmoet Science fiction allegorie. Een arrogante wiskunde professor heeft een vergelijking opgelost die de potentie heeft om de wereld te vernietigen, een alien wordt naar de aarde gestuurd om in zijn lichaam te wonen en het bewijs te vernietigen. Voor een origineel en vreemd genoeg opbeurend verhaal moet je dit boek lezen!

A thousand new beginnings – Kristin Addisboek

Vrouwelijke solo reisblogger, Kristin Addis, liet haar stabiele baan als investment banker en haar vriendje achter om door Zuidoost-Azië te reizen. In dat ene jaar heeft ze duizenden nieuwe ervaringen meegemaakt, nieuwe vriendschappen gesloten en de wereld daarbuiten leren kennen. Dit is een verzameling van haar dagboek en blog notities gedurende de tijd dat ze ontdekte dat de wereld alleen verkennen een enorm verschil maakt. Bestel het boek hier!

Lillian Boxfish takes a walk – Kathleen Rooney

Het is de laatste dag van 1984 en de 85-jarige Lillian Boxfish denkt terug aan haar leven. Ze besluit, na teveel Oreo’s gegeten te hebben, dat ze die er graag af wil lopen. Ze verkent het geliefde Manhattan en komt onderweg nieuwe mensen en dingen tegen die haar herinneren aan het leven dat ze ooit had. Ze had een goede carrière, was moeder, dichteres, echtgenote, gescheiden vrouw en onafhankelijke vrouw in een tijd waarin van vrouwen werd verwacht dat ze huisvrouwen werden en niets meer. Lees dit verhaal als je van boeken houdt die zich in New York afspelen en van eigenzinnige, maar gedenkwaardige personages houdt.

Met deze boekenlijst ben je helemaal klaar om weg te dromen in een andere wereld!

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *