design

5 design labels voor een klein budget

Wil jij je interieur naar een hoger niveau tillen, maar wil je niet al je spaarcentjes uitgeven? Als je je verdiept in de interieur design wereld, zal je snel merken dat er veel stukken ver boven je budget liggen. Daarom hebben wij voor jou de leukste, betaalbare design labels op een rijtje gezet!

Studio RENS

RENS is een Nederlandse ontwerpstudio met projecten waarin kleur vaak de hoofdrol speelt. Naast hun eigen collecties en interieurproducten werken de ontwerpers nauw samen met diverse labels en bedrijven, waar ze zich vooral verdiepen in productinnovatie en art direction. Eerdere samenwerkingen waren onder andere met KULeuven, Philips Innovation Services, Canon NL en Design Museum Gent. Vanaf € 30 heb jij een praktisch en trendy ontwerp!

ABS Objects designdesign

Voor unieke en duurzame ontwerpen moet je hier zijn! ABS Objects is een design, art direction en keramiek studio die werd opgericht in Tel Aviv door Avi Ben Shoshan. Dit label verwijst naar de natuur, het Midden-Oosterse kleurenpalet en de lokale materialiteit. Avi laat zich inspireren door archeologie, kunst- en designgeschiedenis. Daarnaast is hij ook geïnteresseerd in de dynamische relaties tussen mensen en objecten. Zijn doel is om duurzame en tijdloze stukken te creëren. Alle keramiek is met de hand geglazuurd en gemaakt van steengoed, waardoor elk object uniek is. 

Lucas Maassen

Lucas Maassen studeerde aan de Design Academy in Eindhoven en is zo in de design wereld gerold. Voor zijn designs gebruikt hij verschillende kleuren en materialen waarmee hij blijft verrassen. Zijn werken zijn tentoongesteld in musea over de hele wereld zoals: MoMA New York, Grand Palais Parijs, New Museum New York en Museum of Art and Design New York. Vanaf € 120 kan je een conceptueel design item in huis halen.

Swedish Ninja

Swedish Ninja is ontstaan uit het idee dat het traditioneel Scandinavisch design versterkt kan worden door levendige kleuren. Het label werd opgericht door Maria Gustavsson als een freelance studio. Na een aantal jaar begon het bedrijf met het produceren van hun eigen producten en kreeg duurzaamheid een belangrijke rol. De ontwerpen zijn tentoongesteld in Milaan, Stockholm, Londen en New York. Ze kregen lovende kritieken in publicaties zoals ‘Architectural Digest’, ‘Elle Decoration’, ‘Harper’s Bazaar’ en ‘The Sunday Times’. Vanaf € 70 kan je hier een design kopen dat je de rest van je leven zal koesteren.

Dawn Bendick

Dawn Bendick is een kunstenares die werkt met tijd, licht en meerkleurig glas. Ze combineert natuurlijk en kunstmatig licht om veranderingen teweeg te brengen in de kleur van haar designs. Ze wil op deze manier onze zintuigen aanspreken en ons bewust laten worden van de verandering van seizoenen, atmosferisch licht en het weer. Vanaf € 130 kan je een ontwerp kopen.

Nu je deze designers kent, ben je helemaal klaar om je huis een welverdiende upgrade te geven!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *