benen scheren

Weg met stoppels! Zo blijven je benen langer glad

De zon begint er stilaan door te komen en de zomer staat voor de deur. Dat wil zeggen dat je die losse jurkjes en vrolijke rokjes terug uit je kast mag halen. Jammer genoeg wil dat ook zeggen dat je benen er tiptop moeten uitzien: scheren is de boodschap. Het is iets wat bijna niemand leuk vindt. Het kost veel tijd en vaak verschijnen er na twee dagen al weer die vervelende stoppels. Gelukkig zijn er enkele snelle trucjes om die prachtige benen langer stoppelvrij te houden.

Scrub alsof je leven ervan afhangtbenen

Scrubben is dé manier om van die irritante ingegroeide haartjes af te komen. Ook verwijder je zo makkelijk dode huidcellen, die wel eens kleine haartjes kunnen verbergen. Door deze oude huidcellen te verwijderen, kan je dichter bij je huid scheren zodat zelfs die kleine haartjes niet kunnen ontsnappen. Probeer ook als je niet scheert regelmatig te scrubben om te voorkomen dat je haar zal ingroeien. Start bij je enkel en ga in een draaiende beweging naar boven. Wist je dat je met een gescrubde huid zelfs sneller bruint?

Scheer met warm water

Stap onder de douche, was eerst je haren en scheer daarna pas je benen. Door even onder warm water te staan of je benen in een warm bad te houden zullen je poriën open gaan staan. Zo laten de haartjes makkelijk los en vermijd je dat trekkerig gevoel. Nu heb je het perfecte excuus om wat langer onder die warme douche te blijven staan.

De invloed van het scheermesjelotion

Er bestaan heel wat verschillende scheermesjes, zo bestaan er met een meebewegende scheerkop of met een geïntegreerd scheergelkussentje. Probeer er verschillende uit totdat je de beste voor jou gevonden hebt. Het mesje bepaalt hoe vlot jouw scheerbeurt verloopt, vervang daarom regelmatig je mesjes. Er is niets erger dan scheren met een bot mesje, want dat kan snijwondjes en irritaties veroorzaken. Ook zitten ze vaak vol bacteriën en is het onhygiënisch, waardoor je haarzakjes kunnen ontsteken. Je kan best na 5 à 7 beurten een nieuw mesje aanschaffen, al zijn we er allemaal wel schuldig van een scheermesje wat langer bij te houden. Je kan ook kiezen om te investeren in een elektrisch scheerapparaat, dat makkelijk schoon te maken is.

Verzachtende producten zijn een must

Het is belangrijk je huid de beste verzorging te geven. Gebruik daarom scheerschuim of gel om je huid te beschermen tegen het mesje. Heb je een gevoelige huid? Gebruik dan een parfumvrije gel om irritaties te voorkomen. Ook na het scheren moet je je benen goed verzorgen. Smeer wat olie of bodylotion om je huid terug te hydrateren. We raden aan om geen strakke kleding te dragen na het scheren. Als je direct erna in een skinny jeans kruipt, krijgt je huid niet voldoende lucht en kunnen er irritaties of stoppels opduiken. Scheer dus best ‘s avonds zodat je erna je losse pyjama kan aandoen.

Met deze tips heb je in no-time weer zijdezachte benen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *