Kalkoen kerstdiner

Zet moeiteloos een kerstdiner op tafel

De winter is hier en dat betekent dat we kunnen aftellen naar kerstmis. Niets zo gezellig als hapjes eten en glaasjes klinken onder een prachtig versierde kerstboom. En na die hapjes volgt een heerlijk kerstdiner. Klinkt dat als een hoop werk? Dat hoeft het niet zo te zijn. Met deze tips zet je moeiteloos een kerstdiner op tafel. 

Wie een kerstdiner kookt, loopt het risico meer in de keuken te staan dan tijd bij de gasten door te brengen. En dat is alles behalve gezellig. Door jouw kerstmenu zorgvuldig te plannen, breng je meer tijd met je gasten door. De sleutel tot een succesvol kerstdiner is voorbereiding. Dus maak lijstjes, kies gerechten en zet zeker je complete pannenset klaar!

Plan je kerstmenu

De eerste stap van het kerstdiner is natuurlijk het plannen. Wat wil je serveren? Klassieke kalkoen met kroketjes en chocolademousse? Of toch liever een kerstmenu met een twist? Het maakt eigenlijk niet uit wat je kiest, zolang het er maar feestelijk uitziet. 

Door gerechten te kiezen die je goed kent, loopt het minder snel mis. Kies je daarbij ook nog eens voor gerechten die je op voorhand kan klaarmaken, zoals soep, een stoofpotje of een gebraad, dan moet je tijdens het kerstfeest minder tijd in de keuken doorbrengen. Al wat je moet doen, is de braadpan in de oven schuiven, opwarmen en serveren. 

Serveer altijd iets

De beste manier om mensen gelukkig te maken én houden, is door ze lekkere hapjes te voeden. Serveer daarom altijd iets kleins. Zorg dat mensen altijd wat te drinken en te knabbelen hebben. Ontvang je gasten met een glaasje bubbels en elegante toastjes. Zet schaaltjes chips en nootjes klaar. En zorg dat de schaaltjes nooit leeg zijn. 

Hou bovendien altijd iets lekker achter de hand. Loop je vertraging op in de keuken of loopt het zelfs een beetje mis? Serveer dan een extra hapje. Zo hou je je gasten tevreden en hoeft niemand te ontdekken dat er wat mis is gegaan. 

Eindig met iets zoets

Na de maaltijd is het heerlijk om wat zoets te eten. Vaak wordt er een klassiek dessert geserveerd na het kerstdiner. Denk aan ijstaart of chocolademousse. Maar je hoeft geen enorm nagerecht te serveren om een maaltijd goed af te sluiten. Mensen hebben immers al flink gegeten. 

Een goede koffie met een borreltje of een praline is een prima einde van een kerstmaal. Bovendien heb je daar niet veel werk aan. Serveer alles op een mooie schaal en laat de gasten zelf kiezen. Lekker en zonder al te veel moeite. Net zoals een kerstmaal moet zijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *