Beroepskledij

Waarom beroepskledij belangrijker is dan je denkt

Sinds de coronacrisis zien we mensen uit de zorgsector in blauwe pakken op tv om zich optimaal te beschermen. Het toont nog maar eens aan dat de juiste kledij noodzakelijk is om je beroep goed uit te oefenen. In deze blog ontdek je waarom kledij op maat van je job zo belangrijk is.

Functioneel 

De juiste outfit heeft eerst en vooral heel wat functionele kenmerken. Bepaalde sectoren stellen meerdere vereisten aan beroepskledij. Zo beschermt laskledij een lasser optimaal tegen wegspringende gensters of laat tandartskledij frequent wassen tegen hoge temperaturen toe voor een optimale hygiëne. 

Daarnaast moet je kledij gemakkelijk zitten om de hele dag comfortabel je job te kunnen uitoefenen. Beroepskledij wordt dan ook gemaakt uit een textielsoort die voldoet aan de specifieke eigenschappen van de job en toch comfort biedt. 

Ook specifiek schoeisel is eigen aan bepaalde jobs. Zo kan het belangrijk zijn om veiligheidsschoenen te dragen, vooral in de bouw of metaalindustrie. Je wil natuurlijk niet gewond raken door een verloren spijker op de grond of geen blauwe teen oplopen wanneer er een hamer op je schoen valt. Ook de stof of het leder waaruit deze schoenen vervaardigd worden, speelt een belangrijke rol om bestand te zijn tegen bijtende stoffen zoals cement.

Herkenbaar

Je staat er misschien niet altijd bij stil maar je herkent heel wat mensen in het straatbeeld doordat ze specifieke beroepskledij dragen. Zo weet je meteen dat er een schilder aan het werk is dankzij zijn kledij of herken je een boer aan de typisch donkerblauwe overall met rubberlaarzen.

Wanneer een kok is uitgerust met een koksmuts en een koksbuis straalt hij niet alleen vakkundigheid uit, maar het geeft hem zelf ongetwijfeld een gevoel van trots voor zijn vak. Ook een oranje signalisatiejas springt in het oog waardoor je weet dat je wat meer moet oppassen als je werkmannen langs de weg passeert.

Voor iedereen

Maar je hoeft niet altijd een beroepsklusser te zijn om beroepskledij aan te schaffen. Een werkbroek voor dames die gemakkelijk zit is een zaligheid, bijvoorbeeld voor klusjes in de tuin. De broeken worden vervaardigd uit lichtgewicht materiaal en bieden ook de hobbyklusser vele voordelen. Je mag er sowieso van uitgaan dat het klussen vlotter verloopt wanneer je over het juiste materiaal beschikt. 

Je kiest het beste voor een werkbroek met gereedschapslus en verstelbare hamerlus. Bovendien is het handig als de werkbroek over ruime zakken beschikt en plaats voorziet voor je telefoon. Niets handiger dan je gereedschap veilig meenemen op een ladder. Nee, hiermee bedoelen we niet in je handen, want zo loop je meer gevaar om zelf onderuit te gaan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *