Autovakantie

Wat is de leukste autovakantie?

Een autovakantie, het doet je wellicht terugdenken aan je jeugd. Nostalgie alom: op weg naar het zuiden, op de achterbank met speelgoed bij de hand en kindermuziek die door de radio galmt. Met de auto op reis gaan, geeft dan ook een gevoel van vrijheid. Je bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt en bent van niks of niemand afhankelijk. Wij geven je enkele tips voor de leukste autovakantie.

Waar gaat de reis naartoe?

Frankrijk moet zowat dé populairste vakantiebestemming zijn voor wie met de auto op reis gaat. Het is dan ook een veelzijdige bestemming: kies je voor het strand aan de Middellandse Zee, beklim je de Mont Ventoux of verken je het Franse oorlogsverleden in Normandië? Er is voor elk wat wils en met een van de Volkswagen stockwagens geraak je veilig in dit buurland. Een wagen met voldoende kofferruimte is dan ook een must bij een autovakantie. Je bent niet gelimiteerd in bagage – in tegenstelling tot een vliegtuigreis – en kan dan ook heel wat spullen meenemen. Als dat niet handig is.

Naast Frankrijk zijn ook Italië en Spanje ontzettend populair bij liefhebbers van autovakanties. Wie naar Italië rijdt, overnacht in Oostenrijk of Zwitserland en slaapt zo ook in de bergen om vervolgens het warme zuiden in te duiken. Naar Spanje of Italië reis je natuurlijk ook voor het heerlijke eten, dat bovendien niet duur is. Een fijne vakantie tegen een schappelijke prijs, dat is mooi meegenomen.

Pech onderweg

Autovakanties zijn leuk, maar wat je écht niet wil tegenkomen is pech onderweg. Het is dan ook belangrijk om vooraf je auto op onderhoud te sturen bij de garage. Heeft je wagen zijn beste tijd gehad en denk je aan een nieuw exemplaar? Ga dan eens langs bij een aantal dealers in de buurt voor een tweedehands auto uit Hasselt, bijvoorbeeld. Daar vind je vast een mooie wagen mét een grote koffer om opnieuw naar het zuiden te rijden voor een mooie vakantie. Geen tijd meer om langs de garage te passeren voor een onderhoud? Er zijn ook een aantal dingen die je zelf kan checken. Hoe zit het met bijvoorbeeld de bandenspanning? Zijn je banden niet te versleten voor zo’n lange rit? Check ook even of je voor- en achterlichten nog goed branden en neem een kijkje onder de motorkap. Is het oliepeil in orde en zit er nog genoeg koel- en remvloeistof in het reservoir? Vergeet ook geen extra fluohesje, reservebril of gevarendriehoek want in sommige landen is dat verplicht, net als sneeuwkettingen of winterbanden in bepaalde skigebieden. Online vind je daarover meer informatie. Veel vakantieplezier en wees voorzichtig op de weg!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *