Een herfstwandeling door Antwerpen

We kennen Antwerpen allemaal als een hippe stad. Als een stad waar veel te zien en veel te beleven valt. We gaan graag uit in Antwerpen en we gaan er graag shoppen. Maar had je er al eens aan gedacht om een sfeervolle wandeling te maken door de historische binnenstad? 

De herfst is er en onze natuur kleurt in felle kleuren rood en oranje en geel. Dit is het seizoen voor lange boswandelingen en voor koppen warme chocolade en restaurantbezoekjes. We trekken graag de natuur in tijdens de herfst. Maar ook onze steden hebben een heel eigen gezelligheid wanneer het kouder wordt. 

Wandelen door Antwerpen

Antwerpen heeft een prachtige binnenstad die je best te voet verkent. Slenter langs de historische pakhuizen, langs de prachtige kathedraal of langs de gevels van de herenhuizen. Wandel in het wilde weg of kies voor een stadswandeling in Antwerpen om de stad te verkennen. 

Afhankelijk van jouw wensen, kan je kiezen voor een wandeling langs de street art in de stad of langs de befaamde voetschrapers, die door kunstenares Elke Lemmens werden omgetoverd in kleine, sfeervolle kijkdozen die vaak een link hebben met het huis of de bewoners. 

Cultuur in ’t stad

Antwerpen is een culturele stad en dat zie je vooral in het Middelheimmuseum. Dit openlucht museum in het Nachtegalenpark is een beeldenpark waar verschillende kunstenaars hun werk tentoonstellen. Zo geniet je dus in openlucht en te voet van cultuur in Antwerpen

Op regenachtige dagen kan je je wandeling naar binnen verplaatsen door een van de vele musea te bezoeken. Kunstliefhebbers vinden hun gading in het Rubenshuis of in het Museum van Hedendaagse kunst. Liefhebbers van geschiedenis vinden dan weer hun ding in het Museum Plantin-Moretus, waar je over de geschiedenis van de drukkunst leert. 

Gezellig genieten van een hapje en een drankje

Of je nu een ochtendwandeling maakt of een avondwandeling door de winterse, sfeervol verlichte straten, je vindt altijd wel een plekje om lekker weer op te warmen met een kop koffie of een hapje te eten. Antwerpen bulkt van de toffe koffiehuizen en restaurants. Je hebt maar te kiezen. 

Een dagje wandelen en cultuur snuiven in Antwerpen is gemakkelijk geregeld. Te voet verken je de stad het beste en ontdek je plaatsen waar je nog nooit van gehoord had. Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken? Reis dan met de trein naar Antwerpen of parkeer je auto buiten de stad en rij met de tram naar het centrum.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *