Een Winterse Slaapkamer

Tips voor een winterse slaapkamer

Elk seizoen heeft zo zijn charmes. In de winter zijn dat absoluut de warmte en gezelligheid die je thuis kunt creëren. Het is dan ook een aanrader om je huis lekker winters aan te kleden als dit seizoen aanbreekt. Hoe maak je een winterse slaapkamer? Wij geven je tips!

Winterse raamdecoratie

Raamdecoratie kan een grote invloed hebben op de sfeer in de slaapkamer. Dunne, lichte gordijnen passen bijvoorbeeld beter bij de lente en zomer dan bij de winter. Raamdecoratie die wél goed bij de winter past, zijn bijvoorbeeld velours gordijnen of donkere overgordijnen van een andere zware stof. Dit soort gordijnen op maat stralen niet alleen warmte uit, ze zorgen ook echt voor meer warmte. Zeker als je enkel glas hebt, kunnen zwaardere gordijnen de kou buiten houden. Wil je winterse raamdecoratie met een strakkere look? Dan zijn verduisterende rolgordijnen een goede optie.

Goed dekbed

In de winter is een goed dekbed ook onmisbaar. Wat een goed dekbed is, is voor iedereen anders. De één houdt van een heel zwaar en warm dekbed, terwijl de ander liever onder een dun en licht dekbed slaapt. Een goede optie is een 4-seizoensdekbed. Dit dekbed bestaat uit twee verschillende delen. De delen kun je afzonderlijk van elkaar gebruiken, maar ook samenvoegen tot één dekbed voor de koudste winterdagen.

Warme tinten

Voor een echte winterse uitstraling kun je warme tinten toevoegen in je slaapkamer. Wat dacht je bijvoorbeeld van okergeel, donkerrood, donkerblauw of donkergroen? Je kunt de kleuren laten terugkomen in de accessoires, het beddengoed of de raamdecoratie. Voor een complete make over kun je de muren natuurlijk ook in een warme tint verven.

Gezellige lampjes

Voor een winterse slaapkamer zijn gezellige lampjes ook onmisbaar. Er zijn tegenwoordige allerlei lichtsnoeren te koop die je nonchalant langs de muren of jet bed kunt draperen. Kerstverlichting is hier natuurlijk ook geschikt voor.

Winterse accessoires

Voor wat extra warmte en gezelligheid zijn aaibare accessoires echt een must. Denk aan pluizige kussens, fluffy dekentjes en een zacht vloerkleed. Je kunt het ook doorvoeren in de meubels door een stoel van teddy of een wollig bankje neer te zetten. Andere accessoires die ook echt bij de winter passen zijn kaarsen. Deze geven de slaapkamer meteen wat gezelligheid en extra warmte als je ze aanzet. Als je veel ruimte in de slaapkamer hebt, kun je ook nog een grote eyecatcher neerzetten. Denk bijvoorbeeld aan een grote vaas of pot met winterse droogbloemen en takken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *