Harry en Meghan interview

Meghan & Harry: het interview waar iedereen over praat

Sinds hun eerste publieke verschijning als koppel in 2016 en zeker sinds hun huwelijk in 2018, is dit veelbesproken koppel een sensatie voor de media. Een ‘gewone’ actrice die trouwt met een echte prins, het klinkt als een sprookje. Maar niets is minder waar, zo blijkt uit het interview dat maandag online ging met Harry, Meghan en Oprah Winfrey. Het interview nog niet kunnen bekijken? Wij zetten even de feiten voor jou op een rij!

Meghan en Harry trouwden voor de grote dag

19 mei 2018 is de officiële trouwdag van de hertog en hertogin van Sussex. Maar omdat het verliefde koppel wilde ontsnappen aan de drukte van de grote dag en hun liefde voor elkaar wilden tonen, trouwden ze al 3 dagen eerder. Dit was niet officieel  omdat er geen getuigen aanwezig waren, maar eerder als symbool voor hun liefde. Meghan verklaarde in het interview dat 19 mei voor het publiek was en dat het die dag niet om hen draaide. Vandaar de beslissing om het onder hun drietjes (met de pastoor inbegrepen) in intieme kring te houden.

De ruzie tussen Kate en Meghan

In de pers werd uitgesmeerd wat een onmens Meghan zou zijn. Totaal onhandelbaar, nannies die na een korte periode opstapten en personeel dat in tranen was,… Maar het grootste verhaal was de ruzie met Kate Middleton, de vrouw van Harry’s broer, William. Volgens de pers zou Meghan Kate aan het huilen hebben gebracht, maar in het interview met Oprah komt de waarheid echter aan het licht. Zo zou Kate juist degene zijn geweest die Meghan aan het huilen bracht door een simpele discussie over de kleedjes van de kinderen. Meghan benadrukt wel dat Kate haar excuses aanbood en dat ze geen slecht persoon is. Maar dat noch door Kate, noch door de rest van de familie dat verhaal werd rechtgezet. Ze staat er ook op dat het koningshuis opzettelijk die verhalen de wereld liet ingaan zonder weerwoord om haar reputatie te schaden en hun eigen hachje te redden. 

MegxitMegxit

Op 31 maart 2020 werd officieel aangekondigd dat Harry en Meghan hun taken als royalties niet meer zouden opnemen en zich zouden terugtrekken uit de royale familie. Dit kwam natuurlijk niet als een verrassing, aangezien ze kort daarvoor naar Canada verhuisden, een van de commonwealth-landen. Ze kozen Canada zodat ze het koningshuis nog steeds konden bijstaan en hun werk konden verderzetten, zonder actieve leden van het koningshuis te zijn. Kort na hun vertrek uit Harry’s thuisland kreeg het koppel te horen dat ze niet langer beschermd zouden worden door het koningshuis en hun security dan ook niet langer bij hen zou blijven. Door deze beslissing besloten ze om Canada te verlaten en te settelen in Californië. 

Vragen over de huidskleur van Archie

De grootste klap van het interview, kwam toch wel over het gesprek rond racisme in het Britse Koningshuis. Zo vertellen Harry en Meghan dat er, zowel voor als terwijl Meghan in verwachting was van Archie, gesprekken waren over hoe de baby er zou uitzien en hoe donker zijn huidskleur zou zijn. Wie deze vragen stelde werd niet onthuld in het gesprek, omdat dat de reputatie van die persoon enorm zou schaden. Natuurlijk zijn er online heel wat speculaties over wie de uitspraak zou gedaan hebben. Ook wordt er gespeculeerd, inclusief door het koppel zelf, dat dit de reden is waarom Archie geen royale titel heeft en dat hij daardoor dus minder privileges heeft dan zijn nichtjes en neefjes.

De mentale gezondheid van de hertogin

Dat Meghan het zwaar te verduren heeft gehad door de Britse pers is geen geheim. Voor de iets oudere generatie of kenners voelt het ook alsof geschiedenis zich herhaalt. Want ook prinses Diana, de mama van Harry en William, werd niet gespaard door de pers. Meghan vertelt dan ook heel moedig over haar mentale gezondheid en dat het niet goed met haar ging. Ze blikt terug op de avond waarop ze aan Harry vertelt dat ze niet meer wilde leven en hoeveel moeite ze had om dat aan hem op te biechten, door het zware verlies dat hij al moest verwerken in zijn leven. Bij Harry was dat het keerpunt om hen uit de toxische situatie te halen. Meghan vertelt ook dat ze hulp vroeg aan het instituut, maar professionele begeleiding werd geweigerd omwille van de reputatie van de familie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Misan Harriman (@misanharriman)

Maar ook goed nieuws…

Want Meghan en Harry kondigden tijdens het interview aan dat ze in verwachting zijn van een meisje. Het paar zou het bij twee kindjes willen houden. Er zijn dus geen verdere uitbreidingen in het vooruitzicht.

Wie met vragen zit rond zelfdoding of nood heeft aan een gesprek, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *