travel

Zo breng jij het vakantiegevoel naar jou thuis!

Heeft de coronacrisis ook al jouw plannen in het water laten vallen? Wil jij graag reizen, maar zit je zoals de rest van de wereld thuis vast? Geen zorgen, want wij hebben een aantal alternatieven gevonden zodat jij ook thuis een vakantiegevoel hebt!

1. Leer een nieuwe taal

Wat is er productiever dan een nieuwe taal leren? Naast Nederlands kan je misschien wel Engels of Frans, maar hoe leuk zou het zijn om een gesprek te hebben met de locals van een land? Er zijn zoveel mogelijkheden en je hoeft er niet eens de deur voor uit! Probeer enkele apps zoals Duolingo of Babbel. Je kan ook naar een podcast in een andere taal luisteren of een online leraar zoeken.

2. Kook of bestel een gerecht uit je favoriete land

Eรฉn van de leukste dingen in het buitenland is het ontdekken van de traditionele keuken van een ander land? Het maakt niet uit of het een gumbo uit New Orleans, een paella uit Spanje of een heerlijke Couscous uit Marrakech is, je moet van alles eens geproefd hebben. Online vind je heel wat recepten van over heel de wereld! Ben je geen keukenprins(es)? Er zijn heel wat restaurants die aan huis leveren!

3. Kijk een film of documentaire

De spectaculaire uitzichten van een land zijn vaak de zaken die ons het langst bijblijven. Om dit overweldigend gevoel toch een beetje te krijgen kan je naar een documentaire kijken. Het leukste is als het gaat over een land waar je al geweest bent, dan kan je je helemaal inleven.

4. Lees een reisboek

Geen zorgen, zelfs als je genoeg hebt van al dat TV kijken kan je nog in de boeken duiken. Lees een reisboek, reisgids, of bucket list inspiratieboek. Je kan je zo helemaal verliezen in het verhaal en je fantasie laten reizen door de wereld!

5. Doe een virtuele rondleiding

Musea werelwijd geven virtuele rondleidingen van hun tentoonstellingen. Dit is niet alleen voor museumliefhebbers, maar je kan op deze manier ook digitaal in een andere wereld stappen. Waarom zou je geen toer maken door het Louvre in Parijs of het Metropolitan Museum of Art in New York City? Ook veel dierentuinen worden creatief en verzinnen allerlei manieren zodat je toch de dieren kan zien. Ze maken live chats of streamen live video’s vanuit de dierentuin. Je kan zelfs het nationale park in de VS verkennen als je wil!

vakantie

6. Stop je reisfoto’s in een fotoboek of andere doe-het-zelf projecten

Weet jij ook niet wat je moet doen met al die reisfotoโ€™s? Er zijn altijd wel fotoโ€™s die toch niet goed gelukt zijn of fotoโ€™s die hard op elkaar lijken en het is zo moeilijk om deze dan weg te gooien. Maar nu we toch allemaal thuis zitten, waarom niet alles op een rijtje zetten en er misschien een klein DIY project van maken? Wat dacht je ervan om al je favoriete foto’s samen te voegen en er een reisfotoboek van te maken? Of maak je eigen wereldkaart met foto’s van al je geweldige reizen. Je kan ze ook afdrukken en ze gebruiken als ansichtkaarten. laat je creativiteit de vrije loop!

Geven deze tips je alleen nog meer kriebels om te vertrekken? Natuurlijk is het nog helemaal anders als je effectief op je reisbestemming bent, plan daarom in tussentijd je volgende vakantie al zodat je voorbereid bent als de grenzen weer open mogen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *