tiktok

Wat is een simp? Wij leggen het je uit!

Heb jij ooit al van het woord simp gehoord? Of misschien ben je er wel één? Als je regelmatig tijd op social media doorbrengt en zeker op TikTok, heb je waarschijnlijk het woord ‘simp’ wel eens voorbij zien komen. Je hoeft geen genie te zijn om te beseffen dat het geen vleiende term is, maar wat is een simp precies? Lees verder om meer te weten te komen over dit krankzinnige concept!

Wat is een simp?

De trending term wordt zowel serieus als in memes gebruikt. In wezen verwijst het naar personen die veel te hard hun best doen om indruk te maken op iemand die ze aanbidden. Hoewel sommigen trots zijn als ze ‘simpen’ en denken dat het hen een lieve uitstraling geeft, kan het verraderlijk en toxic zijn. Een simp is een persoon die bereid is alles te doen om indruk te maken op iemand die ze aantrekkelijk vindt. Er is niets mis mee om iemand het hof te willen maken of te bewonderen, maar het wordt problematisch als je het blindelings doet. Sommigen offeren hun waardigheid op of er wordt misbruik van hen gemaakt. Het is ook fout als je in ruil daarvoor genegenheid of zelfs seks verwacht. Het is eigenlijk een nieuwe versie van een aardige man of vrouw die klaagt omdat hij of zij zich in de friendzone bevindt.

koppel

Hoe herken je hem/haar?

Je kan een simp herkennen aan een paar belangrijke factoren. Ten eerste plaatsen ze hun crush vaak onterecht op een voetstuk, zelfs als ze hen niet per se goed kennen. Door dit te doen, neemt de simp een onderdanige positie aan enkel en alleen maar om in gunst te komen. Simps accepteren ook geen kritiek als het gaat over die ene persoon en gedragen zich als een heilig boontje om hen te beschermen. 

Wat is de Simp Nation challenge?

De Simp Nation challenge is een virale TikTok-trend die op naam staat van een gebruiker genaamd Polo.Boyy. De makers, meestal jonge mannen, maken video’s waarin ze een situatie schetsen en ze iets hebben gedaan om indruk te maken op een meisje. Ze houden dan een een blad vast met “Welcome to Simp Nation” erop. Over het algemeen gebruiken ze het nummer Rockstar van Post Malone of Hey Ya van Outkast als achtergrondmuziek. Meestal wordt de aandacht gevestigd op gebeurtenissen waarbij de pogingen om indruk te maken mislukt zijn. 

Zo word je geen simp

Doorbreek alle simp-gewoontes met deze stappen. Als je iemand moet smeken, omkopen of manipuleren om je aardig te vinden, is hij/zij niet de persoon voor jou. Gezonde relaties moeten wederzijds zijn. Zorg dat je genoeg eigenwaarde hebt zodat je geen externe bevestiging hoeft te zoeken. Ten tweede: stop met idoliseren. Hoe indrukwekkend je crush ook mag lijken. Je hoeft ook niet altijd direct beschikbaar te zijn. Door tijd te maken kan je jezelf zijn, met je eigen interesses, vrienden en hobby’s. Negeer tot slot alle vrienden die je uitlachen om normale, gezonde interacties met iemand die je wederzijds aantrekt of waar je een relatie mee hebt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *