Planten in je tuin

Hoe vrolijk ik mijn tuin op?

Als de eerste zonnestralen aan de horizon staan, willen we massaal erop uit trekken. Maar, het is ook heerlijk om thuis in de tuin te genieten van het weer. Je moet dan wel kunnen genieten van jouw tuin. Want zeg nou eerlijk van een fleurige tuin geniet je meer dan van een saaie tuin, waar alleen maar tegels in de grond liggen. Hoe je jouw tuin opvrolijkt, laten we in dit artikel zien. 

Planten doen wonderen

Als je een ruimte op wil vrolijken, zijn planten ideaal. Door de felle kleuren, geven ze meteen meer sfeer aan jouw tuin, vooral als de zon erop staat. Een plant maakt jouw tuin en huis veel gezelliger. Je kunt ook verschillende kanten op met planten. Je kunt ze aanschaffen, omdat je ze mooi vindt en meer sfeer wil creëren. Maar, je kunt natuurlijk ook jouw eigen moestuin maken. Denk dan aan het planten van een tomatenplant om zo maar een voorbeeld te noemen. 

Als je huisdieren hebt, zoals honden zijn planten in de grond wellicht minder ideaal. Je kunt ze dan natuurlijk in plantenbakken zetten. Laat je altijd goed informeren over hoeveel water een plant nodig heeft, alleen op die manier kun je de plant het best verzorgen en gaan ze het langst mee. Wil je ook in de herfst planten in jouw tuin? Lees dan deze tips eens. 

Decoreren kun je leren

Decoratie hoeft niet alleen binnenshuis plaats te vinden. Je kunt je tuin ook makkelijk decoreren. We bedoelen dan niet meteen planken met fotolijsten, maar denk bijvoorbeeld aan tuinschilderijen. Er zijn canvasdoeken die je buiten aan de schutting of muur kan hangen. Deze zijn uiterst geschikt voor buiten en kunnen de wisselingen van het weer prima aan. 

Je kunt uiteraard ook andere dingen aan de muur hangen, denk bijvoorbeeld aan vlinders of vogels. Of plantenbakken aan de schutting. Dan kunnen honden er in elk geval niet bij. De opties zijn in elk geval eindeloos, het ligt er ook maar net aan wat jij mooi vindt natuurlijk. 

Tuinmeubels mogen niet ontbreken

Als je van jouw tuin wil genieten, moet er natuurlijk wel meubilair zijn om op te zitten. Het ligt er natuurlijk maar net aan wat jij mooi vindt en wat jij wil uitstralen in jouw tuin. Ga je liever voor een tuinset met een ronde tafel en stoelen? Of straalt jouw tuin juist door een mooi groot loungeset? Aan jullie natuurlijk de keus. Denk er ook aan dat kleur veel doet in een tuin. Bedenk dus of je voor een basiskleur gaat zoals wit, zwart of antraciet. Of ga je juist voor een knalkleur? 

Verlichting geeft sfeer sfeer verlichting

Als je sfeer wil creëren, heb je uiteraard licht nodig. Een buitenlamp aan de schuur, creëert waarschijnlijk niet de warme sfeer die jij zou willen. Denk dan eerder aan een lichtslang die je aan de schutting kunt hangen of wellicht onder de parasol kunt bevestigen. Let wel altijd erop of dit zo verstandig is, in verband met brandgevaar. Je kunt ook spots aan de schutting bevestigen bijvoorbeeld. Zorg dan voor spots die je zelf kunt verstellen. Dan kun je zelf de helderheid aanpassen en zo sfeer creëren. 

Vuur zorgt voor warmte

En ook voor sfeer natuurlijk. Bedenk eerst wat je wil en wat handig is. Heb je kinderen en huisdieren? Dan is een vuurkorf misschien minder geschikt. Een buitenhaard, waarvan het deurtje dicht kan is dan een geschiktere optie. Wil je juist meer licht creëren door een haard, maar hoeft het niet per se warmte te geven? Dan kun je ook nog eens denken aan led vuurlampen. Dan lijkt het of er een vuurtje brandt, maar is het eigenlijk gewoon een ledlamp. Wil je toch een écht vuurtje stoken? Lees dan hier wat maatschappelijk verantwoord is. 

Onze tip:

Maak vooraf een moodboard met alle kleuren en elementen die niet in jouw tuin mogen missen. Zo krijg je zelf een beter beeld en weet je wat je nog nodig hebt. Volg bovenstaande stappen, zodat je geen een element mist in jouw nieuwe stralende tuin. 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *