Planten in de herfst: bespaar jezelf geld en werk

De herfst is weer begonnen. Het seizoen waarbij de bladeren van de bomen beginnen te vallen en het bos in allerlei tinten geel en rood kleurt. Een prachtig seizoen, maar misschien niet direct het moment waarbij je eraan denkt om je eigen planten eens te gaan planten. Vaak wordt daar pas in de lente aan gedacht. Dat is een misvatting!

Het voelt misschien wat tegenstrijdig, maar wist je dat je veel geld kunt besparen om deze herfst nog te beginnen met het planten van de rozen, fruitbomen en bessenstruiken? We leggen je graag uit waarom!

Bij de herfst denk je eerder aan vallende bladeren en planten die in de ruststand gaan dan aan het volledig aanplanten van je tuin. Maar niets is minder waar. De herfst is een perfect moment om nieuwe tuinplanten in de grond te zetten. De bodem is namelijk nog relatief warm van het afgelopen zomerseizoen waardoor de plant zich makkelijk kan wortelen. Dankzij deze bodemtemperatuur kunnen planten zich nog volop ondergronds ontwikkelen zodat ze in de lente sneller zullen bloeien. Zo geniet jij als eerste in de straat van een prachtige bloementuin!

Besparingstip 1

Door in de herfst te planten heb je geen omkijken naar het bewateren van je planten. Dat doet het weer namelijk graag voor je! Daar waar je in de lente rekening moet houden met periodes van droogte en hogere temperaturen, kun je in de herfst vrijwel dagelijks rekenen op een regenbui. Dat scheelt jou weer werk en bespaart op je waterkosten. 

Besparingstip 2

Denk eraan dat wanneer je nieuwe planten koopt, je goed kijkt naar planten met blote wortel (zonder pot) dan kun je flink op de aanschafkosten besparen!

Besparingstip 3

De herfst zorgt ervoor dat er flink wat bladeren van de bomen vallen en ook de kleinere planten verliezen hun bloemen en bladeren. Ondergronds kruipen er allemaal insecten omhoog en gaan schimmels aan het werk om dit bladerdek weer op te ruimen. Maak gebruik van dit natuurlijke proces!

Als je je planten in dit seizoen plant, pak je gratis deze natuurlijke bemesting van de bodem mee. Ideaal voor de luie tuinier want zo hoef je zelf niet te zorgen voor extra voeding of bemesting. Laat de natuur maar haar werk doen!

Besparingstip 4

Tot slot hebben we nog een smakelijke en duurzame besparingstip voor je. Er zijn namelijk een heleboel groente- en fruitsoorten die graag in het najaar groeien. Een mooi moment dus om eens na te denken over het aanleggen van een moestuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van spinazie, rucola of heerlijke rabarber? Een leuke groene bezigheid voor jou die ook nog eens bespaart op je wekelijkse boodschappen. Een win-win toch?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *