Fitnessclubs in Gent met Personal Trainer

Aanbod in België

Het aanbod van fitnessclubs is in een razend tempo gestegen. Het kan voor de beginnende, maar ook voor de ervaren sporter, moeilijk zijn om door de bomen het bos te kunnen zien. 

Er zijn exclusieve sportclubs in luxe sterren hotels, sportclubs die juist meer voor een comfortabel huiskamergevoel gaan, sportclubs die met wetenschappelijk geteste workouts komen, waardoor je optimaal resultaat kan behalen in minimale tijd. Er zijn sportclubs die gericht zijn op bepaalde sportlessen, waarin je intensief afgemat wordt door een trainer in groepsverband. Dit zijn vaak lessen in hippe clubs, begeleid door de nieuwste sport apparatuur met denderende house- of techno muziek om de motivatie hoog te houden. Er zijn echter ook nog ‘normale’ sportscholen, zoals de Basic-Fit. Deze heeft een mooie locatie voor fitness in Gent. 

Thuis sporten

Sinds de opmars van het coronavirus zijn de sportscholen lange tijd gesloten geweest. Dat is ook helemaal niet zo gek, aangezien het coronavirus zich verspreid door kleine deeltjes die mensen uitademen. Hijgende, schreeuwende en zwetende mensen vormen hierdoor makkelijk een brandhaard. Veel sportscholen, nu ze weer open zijn, hebben maatregelen getroffen om de veiligheid van de sporters te garanderen. Echter vinden sommige mensen het nog steeds onveilig, of vinden de regels simpelweg vervelend. Voor deze mensen is thuis sporten een goed alternatief. Met workout programma’s, verschaft door trainers, kan er thuis een heleboel gedaan worden. Daarnaast zijn er op social media platforms zoals Youtube of Instagram talloze workout-video’s te vinden. Bepaalde kanalen zijn zelfs gespecialiseerd in het aanbieden van workouts- of workout series. Deze kanalen nemen de rol van coach of trainer over, en motiveren de sporter via het scherm. 

Niet alleen voor mensen die de sportschool nog onveilig vinden, of de regels vervelend, biedt dit een uitkomst. Ook voor mensen die onzeker zijn, om wat voor reden dan ook, kan thuis sporten een goed middel zijn om actief te blijven. 

Eten afstellen

Niet alleen sporten is belangrijk als men ‘in shape’ wilt raken. Voeding speelt een hele grote rol. Sporters verbruiken namelijk meer energie, omdat de lichamelijke inspanningen die de oefeningen vergen veel energie verbruiken. Liggend aan het doel van de sporter, kan er een dieet gemaakt worden. 

Om af te vallen is het belangrijk dat de verbruikte energie meer is dan de energie die ingenomen wordt, oftewel, je moet minder eten dan dat je verbruikt. Dit betekent niet dat je helemaal niets hoeft te eten! Met het plannen van maaltijden en het zorgvuldig samenstellen van maaltijden kom je al erg ver. Het is echter wel te adviseren om hierbij het advies van een deskundige, zoals een diëtist in te schakelen. 

Om spieren te kweken is een dieet waarin veel eiwitten worden geconsumeerd goed. De eiwitten kunnen namelijk door de spieren worden opgenomen, waardoor deze groeien.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *