Lang haar

Zo stijl jij jouw lange lokken

Lang haar, het is prachtig, maar soms kan je er ook helemaal gek van worden. In de zomer is het veel te warm en scheer je je hoofd het liefst kaal. Maar, als je voor de kapper staat krijg je meteen de zenuwen. Hoe vaker je in de spiegel kijkt, hoe meer je overtuigd raakt dat een bob niet voor jou bestemd is. Het is een kapsel, dat flink veel pit uitstraalt, leuk voor een ander. Maar, misschien niet helemaal voor jou. Laat jij het maar bij jouw eigen kapsel, maar hoe stijl je die lange lokken het best? Met deze haarstijlen geef jij jouw haar net wat meer pit. 

De pony

Lang haar kan soms nog wel eens saai zijn. Die lange lokken die stijl langs je gezicht vallen. Door een pony te knippen, creëer je meteen een heel andere look. Je kunt de pony stijlen als je haar op één lengte is geknipt of als je laagjes hebt. Beide looks zijn leuk. Als je in de zomer je haar op een staart wil doen, lijk je door een pony niet helemaal kaal.  Maar, of het nou zomer of winter is, een pony is altijd een goed idee.

Curtain bangs

Vind je een pony iets te heftig? Misschien vind je dat er een te groot lengteverschil in je haar komt of durf je het gewoon niet aan. Dan zijn de curtain bangs wel ideaal om mee te beginnen. In de jaren ’60 en ’70 was dit kapsel helemaal in, maar sinds de celebraties ermee pronken zijn de bangs weer razend populair. De curtain bangs zijn langer dan een pony en kunnen daarom makkelijker overlopen in de lengte van jouw haar. Bovendien hangen ze niet over heel het voorhoofd. De naam zegt het eigenlijk al. Het is net een gordijntje langs je hoofd en valt alsnog onder ‘de pony’. 

Accessoires

Ook de accessoires zijn terug van weggeweest. De klemmen kunnen niet groot en opvallend genoeg. Ze worden overal verkocht in te gekke prints, net zoals de scrunchies en sjaaltjes. Ook speldjes doen het goed. De schuifspeldjes zijn altijd handig te gebruiken, maar ook deze kunnen niet groot en opvallend genoeg zijn. Met een opvallend accessoire in je haar, creëer je in ieder geval een compleet andere look. Bekijk hier wat voor accessoires je nog meer in je haar kan doen. 

De knot

We kennen allemaal de strakke knot, die stewardessen massaal in hun haar dragen. Maar, er zijn nog veel meer andere variaties van de knot. Je kunt een rommelige knot in je haar maken. Dit kan in je nek of op je hoofd, het is maar net wat jij zelf het leukst vindt. Als je haar wat dof aan voelt, is een knot ideaal. Maar, hoe je van dat doffe haar afkomt, kun je hier lezen

Wil je je haar liever los dragen? Dan kun je ook een halve knot op je hoofd maken, met de bovenste plukken van je haar. Zo heb je wel die lange lokken naast je gezicht hangen, maar ziet het er toch wat speelser uit. Voor welke knot je ook kiest, ze zijn heel simpel te maken! 

De vlecht

De vlecht

Misschien denk je bij een vlecht aan kleine meisjes die door het park hollen of aan pipi langkous. Maar, een vlecht kan ook makkelijk nog als je wat ouder bent. Je hoeft de vlecht niet te dragen zoals vroeger. Je kunt bijvoorbeeld een halve vlecht in je haar maken en die over laten lopen in een rommelige knot. 

Of wat dacht je van twee vlechtjes naast je gezicht? Deze look is onder de celebraties ook razend populair!

Balayage

Wil je iets meer pit in je haar? Iets wat langer blijft zitten dan de haarstijlen hierboven? Dan kun je natuurlijk altijd je haar nog verven. Je hoeft dan niet meteen jouw eigen haarkleur te vervangen. Je kunt ook kiezen voor balayage. Bij deze haartrend wordt het onderste deel van je haar lichter geverfd dan je eigen haarkleur. Deze verftechniek zorgt ervoor dat de kleuren netjes in mekaar overlopen. Wil je weten wat haarverf met je haar kan doen? Lees dan eens dit artikel

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *