Telefoonhoesje

Maak je eigen personal brand en ontdek de nieuwe jij in deze 5 stappen!

Zelfreflectie is een van de belangrijkste dingen in het leven om gelukkig te kunnen zijn en te blijven. Daarom is het goed om na een periode van rust of isolatie, bijvoorbeeld de corona lockdown, jezelf eens goed te bekijken, bij te schaven en misschien wel opnieuw uit te vinden. De 2.0 versie van jou! Ben jij wel klaar voor een portie nieuwe energie en good vibes? Werk dan aan je personal brand van een nieuw kapsel tot aan bijpassende telefoonhoesjes. Leef het leven dat jij altijd al had willen leven, te beginnen met deze 5 stappen. Doe je mee?

Stap 1: pak je laptop erbij of een schrift met een pen. We gaan het groots aanpakken en beginnen met een gezonde dosis zelfreflectie. Schrijf op of type alle dingen die je belangrijk vindt in je leven. Alles mag en niets is fout. Schijf alles op wat je kunt bedenken. Ben je dol op taartjes of ben je op je gelukkigst met een boek en een glas rode wijn in de hand? Schrijf het allemaal op. Als het goed is heb je dan een flinke lijst gemaakt. Van grotere zaken als wereldreizen en dingen doen met geliefden tot aan kleinere dingen zoals een lekker hapje en drankje. Ga kritisch door deze lijst en vraag jezelf af of je wel voldoende aandacht besteed aan de zaken waar je echt gelukkig van wordt. Probeer iedere dag tijd te maken voor, het liefst meerdere, punten van het lijstje. Je zult merken dat je veel meer energie krijgt in de week!

Stap 2: een logische volgende stap is het opschrijven wat je allemaal niet fijn vindt in het leven. Schrijf alles op wat in je op komt, niets is te gek! Ga vervolgens door je lijst en maak onderscheid tussen de zaken waar je zelf iets aan kunt doen (lees: die rommelige partner) en zaken waar je niets aan kunt veranderen. Kun je er niets aan veranderen? Verander dan jezelf en laat het los. Dat je je schoonmoeder een vervelend mens vindt en daarom altijd weken opkijkt tegen een middagje bij de schoonfamilie, daar heb je immers vooral jezelf mee. Focus liever op de dingen waar je wel blij van wordt en energie van krijgt. Zoals je bij stap 1 op een rij hebt gezet. Daar wordt je veel gelukkiger van.

Stap 3: je hebt nu 2 lijstjes met enerzijds de zaken waar je blij van wordt en anderzijds de zaken waar je niet blij van wordt. Nu is het tijd voor actie. Maak een plan van aanpak hoe jij ervoor gaat zorgen dat je zo min mogelijk aandacht besteed aan zaken waar je geen energie van krijgt. Hierdoor krijg je automatisch meer tijd voor dingen waar je wel energie van krijgt. Merk je bijvoorbeeld dat avonden hangen op de bank en Netflix kijken eigenlijk helemaal niet op je lijstje van energievolle dingen staat? Lever dan wat tv kijk tijd in en besteed die aan die hobby waar je wel blij van wordt of lees eindelijk dat boek waar je al zo lang naar uit kijkt.

Stap 4: voor je nieuwe 2.0 versie van jezelf is je stijl ook heel belangrijk. Herontdek jezelf en ga eens door je kasten heen. Wat vind je wel nog passen bij je nieuwe energie en wat wil je uitstralen? Ruim vooral ook op wat niet meer bij je past. Je zult automatisch een opgeruimder gevoel hebben. Weet je niet waar je moet beginnen? Maak een college met alles wat je mooi vindt!

Stap 5: straal je nieuwe personal brand uit. Van top tot teen. Reken maar dat jij als herboren voelt!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *