Koffie in de ochtend

Hoe start jij de dag?

Wist je dat…hoe jij je dag begint meteen ook de rest van jouw dag bepaalt? Er gebeuren zoveel dingen rondom ons, dat we vaak de neiging hebben om te focussen op externe factoren en we vergeten om stil te staan bij en te focussen op onszelf. Zo zijn we altijd maar bezig en komen we amper tot rust. Want de wereld draait gewoon door. Dit kan je vermijden door ’s morgens een (korte) routine in te plannen, waar je de rest van de dag de vruchten kan van plukken.

Journaling

Een gouden tip die we allemaal al ontelbare keren hoorden en die veel makkelijker gezegd is dan gedaan, is de volgende: raak je gsm niet aan tijdens het eerste uur van de dag. Vervang doelloos scrollen van zodra je wakker bent bijvoorbeeld eens door journaling. Hierbij neem je een blad of een schriftje en begin je alles op te schrijven wat in je opkomt. Door ’s morgens de tijd te nemen om waar te nemen wat er in je hoofd omgaat, je gedachten even te structureren en neer te pennen wat je van deze dag verwacht, begin je je dag met een doel. Zo ben je van in het begin gefocust en kan je het beste uit je dag halen.

Stretchen

Net zoals jij mentaal de tijd nodig hebt om ’s morgens wakker te worden, heeft ook jouw lichaam de tijd nodig om te ontwaken. Je kan je lichaam hierbij een handje helpen met enkele eenvoudige stretchoefeningen. Maak je geen zorgen, je hoeft helemaal geen uitgebreide sessie in te plannen om je lichaam wakker te maken! Je hebt met vier eenvoudige oefeningen al genoeg, zoals de downward dog, childpose of malsana (een squat). En het goede nieuws? Je kan heel wat oefeningen zelfs gewoon op of naast je bed doen in je pyjama.

Een heerlijk kopje koffie

Jouw dag beginnen met een heerlijk kopje koffie kan uiteraard niet in jouw ochtendroutine ontbreken. Wat is jouw favoriet kopje genot? Kan een heerlijke koffie van L Or Espresso jou ’s morgens vroeg bekoren? Of heb je al enkele illy capsules in de hand nog voor je je koffiemachine hebt aangezet?  

Hoe jouw ochtendroutine er exact uitziet, is minder belangrijk. Een ochtendroutine hebben, is dat veel meer. Het draait er namelijk om ’s morgens jouw tijd te nemen om je dag te starten zoals jij dat wil. Zo heb je meteen de juiste energie opgedaan om de rest van jouw dag te knallen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *