koffiezetapparaat

Een koffiezetapparaat schoonmaken, zo doe je dat

Het is vrij normaal dat we allemaal koffiedrinken. Sommige mensen drinken één keer in de zoveel tijd koffie en andere mensen willen elke dag 3 keer koffiedrinken. Het is iets persoonlijks, maar iedereen die koffie drinkt deelt wel iets. Je moet namelijk allemaal je koffiezetapparaat schoonmaken. Op die manier voorkom je dat de koffie minder lekker zal gaan smaken of dat je koffiezetapparaat een stuk minder lang mee gaat.

De juiste producten

Het is handig om de juiste producten in huis te hebben voor het schoonmaken. Wanneer je een koffiezetapparaat schoon wilt maken moet je wel rekening te houden met bepaalde dingen.

Als je normale zeep in het koffiezetapparaat gooit, kun je ervan uit gaan dat je koffie hiernaar gaat smaken. Je kan verschillende producten kopen om het koffiezetapparaat schoon te maken.

Bij een koffiezetapparaat komt het vaak voor dat je last hebt van kalk. Het ene koffiezetapparaat is het andere niet. Daarom zul je even moeten kijken wat voor je het beste werkt.

Zo kun je Senseo ontkalken, maar je kunt ook nog gewoon filterkoffie hebben. Dit is iets wat erg persoonlijk ligt. Niet iedereen houdt van dezelfde koffie en ook niet iedereen zal dan hetzelfde apparaat in huis hebben staan.

Er zijn veel verschillende producten, maar vaak is voor elk koffiezetapparaat wel iets te vinden. Het beste is om even rond te kijken en op het product te kijken waar hij voor bedoeld is. Als je er niet uitkomt zul je altijd advies kunnen vragen of even online kunnen kijken. Zodra je dit gedaan hebt weet je zeker dat je het juiste product gebruikt.

In welke volgorde maak je hem schoon?

Het is uiteraard zo dat je de juiste producten moet hebben om het apparaat schoon te kunnen maken. Daarnaast is het ook handig om te weten in welke volgorde je het apparaat het beste schoon kan maken. Zo is dit bij filterkoffie anders dan wanneer je een Senseo apparaat hebt.

Bij filterkoffie moet je ervoor zorgen dat het filter leeg is. Daarna kun je de filterbak gaan schoon maken. Vervolgens kun je gaan kijken welk deel vies is. De filterbak kun je afspoelen.

Daarna kun je de koffiepot gaan schoonmaken door het middel er in te gooien met wat water. Als je hem ook wilt ontkalken zul je de ontkalking in het apparaat moeten doen. Je zet hem dan aan en hij wordt dan ontkalkt.

Wanneer je een Senseo apparaat hebt is het eigenlijk net zo makkelijk. Je haalt elk loszittend deel uit het apparaat en maakt het schoon. Zodra dit schoon is kun je aan de slag gaan met de ontkalking. Dit gaat ook op de simpele manier.

Je doet de ontkalking in het apparaat en je zet hem aan. Je hoeft er zelf vrij weinig voor te doen, maar je apparaat zal toch helemaal schoon gemaakt worden van binnen. Hierdoor heb je alsnog lekkere en schone koffie. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *