Baby

Zo richt jij jouw babykamer in

Als er een mini jou op komst is willen we je allereerst hartelijk feliciteren! Om het ouderschap goed te beginnen, hebben jullie uiteraard een kamer nodig voor jullie kleine wondertje. Vooral als het jullie eerste kindje is, kan alles nogal overweldigend zijn. Hoe meer babywinkels je bezoekt, hoe lastiger het wordt om de juiste spullen te kopen. Het kan zelfs zo zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel helpen we jullie als kersverse ouders een beetje op weg om die babykamer in te richten. Je vindt hier alles over de meubels die je nodig hebt, maar ook de accessoires die het een paleisje gaan maken. 

Meubels

Laten we beginnen met de meubels, want dan hebben we alle grote spullen op een rijtje gezet. Allereerst heeft jullie dochtertje of zoontje natuurlijk een bedje nodig om in te slapen. Ga je dan voor een wiegje en ledikantje of zet je een van de twee op jullie eigen slaapkamer voor de eerste maanden? Aan jullie natuurlijk de keuze. Als tip willen we wel meegeven dat er ook meegroeibedjes bestaan. Dit bedje is in eerste instantie een wiegje voor de eerste maanden, maar kan ook dienen als groot peuterbed. Zo kun je er tot wel 7 jaar van genieten. 

Naast een bed is een commode ook een must have. Deze is bedoeld om jullie wondertje straks op te verschonen en daarom is het belangrijk dat je genoeg ruimte en opbergruimte hebt. Het handigste is om te werken met lades. Deze kun je helemaal volstoppen met luiers, billendoekjes en crèmes. 

Naast een bedje om in te slapen en een commode om op verschoond te worden, heb je natuurlijk ook een kledingkast nodig. Hoewel babykleertjes natuurlijk hartstikke klein zijn, is een grote kast wel beter. Jullie kindje kan namelijk heel snel groeien, waardoor heel veel verschillende maten in de kast wel zo handig is. 

Decoratie

Nu we het interieur een beetje helder hebben is het tijd om de decoratie in te slaan. Met een bed, commode en kast ben je natuurlijk al een heel eind, maar je hebt natuurlijk ook wel wat aankleding nodig. Het leukste is om een bepaald thema aan te houden en daarmee de kamer te versieren. Denk bijvoorbeeld aan een dieren thema, wat heel geschikt is voor babykamers. Je hebt prachtige muurstickers van aapjes en olifantjes bijvoorbeeld. Voor een meisje wil je wellicht iets anders. Ga dan bijvoorbeeld voor een muursticker van een prinses. Het leukste is dan wel om heel de kamer in dat thema te houden. Denk bijvoorbeeld aan het nachtlampje met een prinses of dier en een hemeltje boven het bed in dezelfde kleur. Op die manier wordt het niet te druk, maar breng je wel kleur aan in de babykamer. Als afwerking kun je nog kiezen uit talloze geweldige raamstickers in hetzelfde thema als de rest van de kamer. Je kunt het zo uitbundig maken als je zelf wil natuurlijk, maar stickers zijn wel dé manier om meer kleur in de babykamer aan te brengen. Je kunt uiteraard ook de muren behangen om meer kleur toe te voegen. Als je daarvoor kiest, raden we in elk geval behang aan dat afwasbaar is. Je kunt je voorstellen wat er allemaal kan gebeuren met de muur, als jouw baby op de commode ligt… Afwasbaar behang is daarom echt een uitkomst. 

Accessoires

Natuurlijk zijn er naast meubels, kleertjes en een decoratieve kamer, nog meer zaken die je echt in huis moet hebben. Een babyfoon mag je natuurlijk niet missen. Deze moet ergens hoog op het lijstje staan, want je wil altijd je baby in de gaten kunnen houden. Ook een thermometer is fijn om te hebben. En dan bedoelen we niet alleen om de baby’s temperatuur te meten, wat ook zeker heel belangrijk is. Maar, we bedoelen ook een thermometer om de temperatuur in het kamertje te meten. 

Vind je het nog een beetje spannend om jullie zwangerschap geheim te houden en weet je niet hoe je het jullie dierbaren moet vertellen? Bekijk dan eens deze ideeën om jouw zwangerschap aankondiging nog leuker te maken!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *