Kleuren

Zo weet je of interieuradvies iets voor jou is

Interieuradvies van een professional? Veel mensen staan er twijfelachtig tegenover, want betekent het dan dat je zelf geen goede smaak hebt? Natuurlijk niet! Het kan wel best moeilijk zijn je persoonlijkheid te laten shinen in je interieur. Je voelt je het best in je interieur wanneer het past bij wie je bent. Net daarom is interieuradvies zo cool. Het helpt jou en je woning te stralen!

Wanneer schakel je een interieurstylist in?

Misschien volgt je interieur alle trends, maar voel je je toch niet thuis. Of misschien weet je echt niet hoe je je huis moet inrichten? Vind je het moeilijk je eigen stijl te bepalen? Dan kan een interieurstylist of interieurarchitect je helpen. Hij of zij helpt je niet alleen je eigen stijl uit te dokteren, maar met gericht interieuradvies leer je ook hoe je die stijl tot uiting brengt. 

Je kan een specialist inschakelen voor een bepaalde ruimte of voor je hele huis. Je kan ook specifiek advies krijgen, bijvoorbeeld als je echt niet weet welke raamdecoratie te kiezen of je een bepaalde vibe wil uitstralen met de kleuren in je woning, maar niet goed weet hoe je dat moet aanpakken. 

Interieuradvies kan dus zo uitgebreid zijn als je zelf wil. Sommige mensen hebben genoeg aan een gesprek waarin ze samen met een professional hun interieurwensen in kaart brengen. Andere mensen hebben nood aan visuele tools. In dat geval kan een interieurstylist of -architect je ook een 2D of 3D-ontwerp, moodboard of plattegrond opmaken. Veel interieurspecialisten bezorgen je ook een lichtplan of een plan voor de meubelen, materialen en styling. Sommige interieurspecialisten zijn in te schakelen voor personal shopping. In dat geval gaan jullie samen shoppen en krijg je advies over de juiste meubels en decoratie. 

Ook bij een nieuwbouwproject of renovatie kan een interieurstylist nuttig zijn. Het is namelijk best moeilijk om op basis van bouwplannen je woning in te richten. Bij een renovatie is het dan weer moeilijk om door de bestaande muren, kleuren en inrichting te kijken en de mogelijkheden te zien. Een interieurspecialist biedt dan een frisse kijk. 

Hoeveel kost interieuradvies?

Een interieurstylist werkt gewoonlijk met een uurtarief van gemiddeld 80 euro. Voor een huisbezoek reken je op twee uur. Wil je ook schriftelijk advies, aangevuld met eventuele visualisaties en andere extra’s, mag je rekenen op 1.500 à 2.000 euro. 

Dat is inderdaad een flinke investering. Toch krijg je er veel voor in ruil: niet alleen je droominterieur, maar ook heel wat kennis! Die kennis kan je gebruiken bij het inrichten van andere ruimtes of als je zou verhuizen. 

Je wil natuurlijk ook de juiste persoon met wie het klikt. Een goed idee is om te vergelijken. Gebruik een handig platform zoals Homedeal.nl om offertes te vergelijken van alle interieurspecialisten in je buurt. 

Interieuradvies is een investering in je interieur, maar ook in jezelf. Je verdient een plek waar je je echt thuis voelt en waar je instant ontspant wanneer je er binnenstapt! 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *