Baby

Leukste kraamcadeaus om te geven en te krijgen

Het is niet gebruikelijk om te vragen wat iemand wil hebben als kraamcadeau. Toch kan het wel eens voorkomen dat die vraag je gesteld wordt. Het is natuurlijk ook heel lastig om met een geschikt cadeau te komen. Je weet immers zelf het beste wat je mist, degene die op bezoek komt heeft daar totaal geen zicht op. Ben je zelf ook een beetje kwijt wat je moet vragen en geven? Haal dan inspiratie uit de volgende items.

Een set rompertjes

Elke ouder kan wel een aantal extra rompertjes gebruiken. Over het algemeen heb je er zelf al veel aangeschaft, maar toch kan een extra voorraadje geen kwaad. Grote kans dat je ze hoe dan ook moet gebruiken. Bij de eerste baby weet je misschien niet hoeveel rompertjes per dag er doorheen kunnen gaan. Maar, daar kom je vanzelf wel achter. Je zult namelijk vaak te maken krijgen met een lekkende luier. Daar kun je je niet altijd op voorbereiden, maar dat scheelt stiekem wel een paar rompers per dag. 

Het is wel verstandig om de rompertjes aan te schaffen in verschillende maten. Een baby groeit namelijk als kool. Het kan goed dat ze binnen een paar dagen al uit het kleinste rompertje zijn gegroeid. Houdt daar dus wel rekening mee. 

Een herinnering kist

Kinderen worden veel te snel groot. Voordat je het weet gaan ze al naar de peuterspeelzaal. En vanaf dan is het eigenlijk niet meer bij te houden. Ze groeien als kool. Elk jaar nemen ze weer een hoop werkjes mee naar huis. Op een gegeven moment gaan ze wisselen van tanden en halen ze hun zwemdiploma’s. Al met al zijn er veel momenten van je kind, waar je herinneren van bewaart. Dit kun je allemaal verzamelen in een herinnering kist. Deze is speciaal gemaakt voor bijvoorbeeld alle tekeningen en diploma’s, maar ook zeker voor het verzamelen van melktandjes. 

De kist kan nog gepersonaliseerd worden door een naam erop te laten drukken. Zo wordt de kist uniek. Het is perfect als je meerdere kinderen hebt. Dan kan iedereen zo’n eigen kist krijgen om te vullen door de jaren heen. 

Een vol kraampakket

Als je zelf niks kunt vinden is het geven van een kraampakket ook heel geschikt. Deze kun je zelf samenstellen of al kant-en-klaar kopen. Hier zit van alles in waar je de kersverse ouders blij mee maakt. Denk bijvoorbeeld aan een box met een setje kleding en babyslofjes. Of aan een koffer inclusief een badjasje, rompertje, knuffeldoekje en knuffel. Het zijn volle pakketten waar je ouders echt blij mee maakt. Ze kunnen die spulletjes altijd wel gebruiken. 

Je kunt er zelf voor kiezen om de spulletjes te personaliseren. Dat maakt het geven van het cadeau zelfs nog leuker. Het is zeker dat je de ouders er dolblij mee gaat maken. Want, hoe schattig is nou een baby badjasje of babyslofjes? Dat wil je toch hebben.

Kinderkamer accessoires

Een kinderkamer is natuurlijk vaak al helemaal naar wens ingericht. Toch kan er meestal nog wel wat leuks aan toegevoegd worden. Vaak kun je dan beter iets kiezen voor op de grond of aan de muur. Denk bijvoorbeeld aan een levensgrote knuffel om in de hoek van de kamer neer te zetten. Je kunt ook denken aan bijvoorbeeld een tegeltje aan de muur. Laat het geboortekaartje op een tegel bedrukken als geboorte cadeau. Zo heb je het kaartje voor altijd verzilverd op een tegel. De ouders zullen daar heel gelukkig van worden. Bovendien is het ideaal om aan de muur te hangen in de kinderkamer. Ook als ze ouder worden is dit nog een leuk accessoire.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *