Industriele Meubels van Robuustetafel.be

Tips bij woonkamer industrieel inrichten

Ga je verhuizen of ben je toe aan iets anders? Dan moet je eens nodig na gaan denken over de inrichting van je woning. Er zijn verschillende woonstijlen die je toe kunt passen. De industriële woonstijl is een populaire, die nog lang aan gaat houden. Maar, waar begin je bij de inrichting? In dit artikel geven we je de tips en handvatten om jouw woonkamer industrieel in te richten.

Laat je inspireren

Een industriële woonstijl bestaat uit vele robuuste materialen. Hout is het voornaamste materiaal dat gebruikt wordt. Dat komt in veel meubels weer naar voren. Ook leer is een populair materiaal waar veel mee gewerkt wordt in de industriële woonstijl. De materialen worden vaak afgewerkt met stalen onderstellen, voor die stoere uitstraling. Hoewel deze stijl voornamelijk uit 3 materialen bestaat, heb je natuurlijk veel keus. Een bank kun je bijvoorbeeld al in verschillende kleuren bestellen. En wil je een eetkamertafel met stoelen of combineer je die ook met een eetkamerbank? 

Er zijn dus een heleboel keuzes die je kunt maken. Laat je dus inspireren om erachter te komen wat jij wil. Wellicht kom je een bepaalde kleur tegen die je mooi vindt. (Olijf)groen en cognac zijn bijvoorbeeld kleuren die je veel terug ziet in deze woonstijl. Ga dus langs verschillende winkels en zoek online. Er zijn verschillende programma’s waar je moodboards kunt maken. Zo komt jouw inspiratie meer tot leven. 

Kies de grote meubels

Eigenlijk geldt het voor elke woonkamer die je inricht dat je eerst moet beginnen met de grote meubels. Dat heeft niks te maken met de woonstijl die je kiest. Het voordeel van de industriële woonstijl is wel dat je nog alle kanten op kunt qua kleur. Kies bijvoorbeeld eerst de salontafel en eetkamertafel. Als je hebt bedacht welk hout je graag in de woonkamer wil, kun je de rest daarop aanpassen. Kleur komt toch vaak pas terug in de bank en stoelen in de woonkamer. Om nog meer kleur toe te voegen, kun je die kleur terug laten komen op de muur. Eerst wordt het dus tijd om industriele meubels van Robuustetafels.be te kiezen. Het is dus aan te raden om eerst de houten meubels te kiezen. 

Tijd voor accessoires

De materialen komen niet alleen terug in de meubels, maar ook in de accessoires. Verlichting is bijvoorbeeld ook erg belangrijk in de woonkamer. Er zijn veel industriële lampen te koop, die kunt toevoegen aan het interieur. Zo wordt de woonkamer geheel industrieel ingericht. Hanglampen zijn bijvoorbeeld erg populair in de industriële woonkamers. Er wordt dan vaak gewerkt met verschillende lampen die op verschillende hoogtes hangen. Dit zorgt voor wat meer speelsheid. Ook in staande lampen zie je deze verschillende hoogtes terug. Een ander voorbeeld van een industriële lamp is er een op een 3 punts standaard. De lampenkap kun je altijd nog veranderen. Het is natuurlijk wel aan te raden om een kap te kiezen, die dezelfde kleur heeft als de andere kleuren in huis. Zo blijft het een geheel en is alles in balans. 

Wat je ook veel terug ziet bij deze woonstijl, zijn vloerkleden. De woonstijl op zichzelf is best wel robuust en strak. Je kunt een deel van die stoere uitstraling weghalen door een groot vloerkleed neer te leggen. Deze kun je bijvoorbeeld onder de salontafel plaatsen, maar ook onder de eetkamertafel. Zo krijg je meteen een hele andere uitstraling. Het voordeel is weer dat je de kleur hier in terug kan laten komen. Wie durft kan natuurlijk ook voor een hele andere kleur kiezen. Zo breek je de balans een beetje en maak je het vloerkleed, de eyecatcher in huis. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *