Zo bereid jij je huid goed voor op de komende winter

De winter is een prachtig seizoen met heerlijke koude dagen waarop je kan genieten van een warme kop chocolademelk of na een koele boswandeling kan opwarmen bij een knisperend haardvuur en tegen je lief aan kunt kruipen. Heerlijk toch?

Maar pas op, een droge huid komt ook vaak om het hoekje kijken bij het winterseizoen. Uitgedroogde ruwe handen, witte huidschilfers die van je bovenarmen af komen en een pijnlijke uitgedroogde huid op je benen na het scheren. Herkenbaar? Met dit 5-stappenplan zeg je voorgoed tot ziens tegen die standaard droge handen, schilferige benen en uitgedroogde armen iedere winter.

Stap 1: pak de oorzaak aan

Het belangrijkste om een droge huid tegen te gaan is om te weten waardoor je die droge huid nu iedere winter krijgt. Door het koude weer buiten en het feit dat binnen in huis de verwarming vaker aan staat, zorgt voor een droge huid. Dit effect kan je tegen gaan door te zorgen voor een goede luchtvochtigheid in huis. Denk bijvoorbeeld aan een luchtbevochtiger in huis, hang een bakje water aan je kachel en zorg voor regelmatige ventilatie.

Stap 2: hydrateer, ook van binnen uit

Een goede hydratatie begint van binnen. Als je niet genoeg water drinkt, zal je huid daar ook de gevolgen van merken. Dus zorg dat je iedere dag goed aan die 1,5 liter water komt. Ook in de winter! Je doet je huid er een plezier mee.

Stap 3: winter detox

Producten als make-up en haarlak (ja je hoofdhuid kan ook uitdrogen!) kunnen de huid uitdrogen. Zorg daarom dat je de producten altijd weer goed verwijderd van je lichaam voor het slapen gaan. Kies ook eens wat vaker voor een make-uploos dagje. Zeker als je in de winter vaker binnen blijft, moet dat geen probleem zijn toch? Je huid zal je dankbaar zijn!

Stap 4: kiest het juiste product

Dat je huid wel wat hulp kan gebruiken in de winter is duidelijk, maar zorg wel dat je het juiste product kiest. Ook in de winter is het belangrijk om een gezichtscrème met SPF te kiezen en wil je een bodylotion of -olie die past bij jouw huidtype. Laat je daarom goed adviseren bij de drogist.

Stap 5: smeren, smeren en nog eens smeren

Heb je een aantal fijne producten gekozen? Dan komt het neer op smeren, smeren en nog eens smeren! Gebruik een vette nachtcrème en kies overdag liever voor een lichtere variant. Bodylotion breng je het best aan na het douchen, dan trekt het product goed in. Vergeet ook je handen niet. Een lekkere handcrème is van levensbelang, zeker wanneer je vaak je handen wast!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *