seizoenstype

Welke kleur laat mij stralen?

Paars, rood of blauw? Welke kleur past bij mij? Iedereen heeft een andere stijl en een andere favoriete kleur. Er zijn ongetwijfeld kleuren waarnaar je altijd op zoek bent. Vind de juiste kleur zodat je in iedere outfit straalt! Op basis van je ogen, haarkleur en de ondertoon van je huid kom je erachter welk seizoenstype je bent. Op basis daarvan vind je de kleur die het beste bij je past. 

Kijk eens diep in mijn ogen

Heb je blauwe, grijze of lichtgroene ogen? Dan behoor je tot het zomertype. Indien je eerder olijfgroene of bruine ogen hebt, dan ben je een herfsttype. Het wintertype of lentetype heeft vaak bruine of blauwe ogen of een mix van meerdere kleuren. Bij deze laatste komen ook vaak amberkleurige ogen voor.

Welk type ben ik op basis van mijn haarkleur?

Ben je een blondine met een honing tint? Of heb je goudbruin haar? Dan ben je een lentetype. Heel wat mensen hebben bruine of zwarte haren. Zij behoren tot het wintertype. Ben je van nature platinablond? Dan kan je ook hiertoe behoren. Diep bruine en blonde tinten behoren doorgaans tot het zomertype. Warm bruine en roodtintten behoren dan weer tot het herfsttype. 

Wat is mijn ondertoon?

seizoenstype

Het is niet gemakkelijk om je ondertoon te bepalen. Als je kijkt naar de kleur van de aders op je pols kan je dit vaak achterhalen. Heb je voornamelijk paarskleurige aders? Dan heb je een koele ondertoon. Zijn ze eerder blauwachtig? Dan heb je waarschijnlijk een neutrale ondertoon. Vind je de kleur groen terug? Dan heb je een warme ondertoon. Tot slot kan je de kleur van je juwelen afstemmen op deze ondertoon. Bij een koele ondertoon zijn zilverkleurige sieraden het meest natuurlijk.  Bij een neutrale ondertoon kan je zowel zilveren als gouden juwelen dragen. Roségouden en gouden sieraden zijn dan weer beter geschikt bij een warme ondertoon. 

Alle kleuren van de regenboog

Ben je op basis van deze drie elementen erachter gekomen dat je een zomertype bent? Dan zal je stralen in pasteltinten en blauw- en paarstinten. Voor meer inspiratie kan je kijken wat celebrities zoals Doutzen Kroes en Romee Strijd dragen. 

Een lentetype straalt in warme felle kleuren zoals geel, oranje/rood en turquoise. Cameron Diaz, Blake Lively en Taylor Swift geven het goede voorbeeld. 

Het herfsttype wordt gekenmerkt door warme kleuren die eerder gedempt zijn. Bruintinten, mosgroen en mosterdgeel zijn goede voorbeelden. Jennifer Lopez en Madelaine Petsch kunnen inspiratie bieden. 

Ben je een wintertype? Dan zullen de kleuren kobaltblauw, aubergine en bordeaux  flatterend zijn. Je kan ook kiezen voor een zwart-wit combinatie. Kijk even naar Vanessa Hudgens of Angelina Jolie om ideeën op te doen. 

Stel jij outfits samen in de juiste kleuren? Dan zullen er heel wat ogen jouw kant op kijken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *