Lippenstift

Tips & tricks: er is een lippenstift voor iedereen

Sta jij ook altijd uren in de winkel om de perfecte lippenstift te vinden? De juiste kleur kiezen, kan wel wat tijd in beslag nemen. Het aanbod is namelijk zo groot dat je elke kleur wel terugvindt. Het gebeurt dan ook wel eens dat je er een koopt die niet bij je past, een miskoop. Gelukkig zijn er een aantal tips & tricks om dit proces korter, aangenamer en succesvoller te maken. 

Warm of koud? Welke ondertoon heb ik? 

Eerst en vooral moet je weten welke ondertoon je hebt, daar kan je gemakkelijk achter komen. Heb je een warme ondertoon? Dan word je in de zomer snel bruin. Je kan ook de kleur van de aders in je pols even bekijken. Bij een warme ondertoon hebben deze eerder een gele of groene tint. Probeer dan eens een koraal rode, roze of zelfs oranje lippenstift uit.  

Als de kleur in je aders eerder naar het blauw of paars neigt dan heb je een koele ondertoon. Is dat bij jou het geval? Kies voor lipsticks met een diep roze of paarse tint. Tot slot kan je ook voor een nude lippenstift gaan. Zoek er eentje die lijkt op de natuurlijke kleur van je lippen. 

Jouw lokken bepalen alles

Je kan ook een lipstick kiezen op basis van jouw haarkleur. De kleur van je haar speelt een grote rol in de fashionwereld, je baseert er je outfits en je make up op. Hoe zit dat nu juist? lippenstift

Mensen met een prachtige blonde haardos stralen met een lichtroze lippenstift. Daarnaast kan je ook gaan voor een nude of bruine kleur. Let op: ga niet te donker, kies voor lichtbruin. Heb je bruine lokken? Probeer dan eens donkerrood of zelfs violet. Een roze-beige lippenstift is ook een prima neutrale keuze. Felle tinten zoals fuchsia of framboos rood passen perfect bij iemand met een zwarte haardos. Heb jij prachtige vuurrode lokken? Ga dan voor koper of brons tinten. Daarnaast kom je ook met koraal en perzik weg. De kleur kan overigens variëren per seizoen. In de zomer ga je voor een natuurlijke lippenstift terwijl je in de winter eerder kiest voor donker bordeaux lippen.

Creamy, glossy, mat of glanzend? 

Veel merken brengen verschillende soorten lippenstiften uit. Mat, glanzend, creamy of glossy, het bestaat allemaal. Wat zijn nu juist de verschillen? Een matte stift blijft langer zitten en geeft een intense kleur. Het nadeel: sommige matte lipsticks kunnen je lippen uitdrogen. Door een goede lippenbalsem te gebruiken, ga je dit tegen. Een glanzende lippenstift hydrateert meer dan een matte en valt meer op in tegenstelling tot een creamy lipstick. Deze hydrateert goed, maar blijft niet zo lang zitten. Een glossy stick geeft erg veel glans en laat je lippen voller lijken. Elke lippenstift heeft zijn voor- en nadelen, kies wat aan jouw voorkeuren voldoet.

Met deze tips zal je ongetwijfeld sneller een keuze kunnen maken in de winkels. Laat dit je niet tegenhouden om eens een felle kleur uit te proberen. Jij beslist!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *