Showroom

Wat is de perfecte zetel voor jouw salon?

Het regent vaker, de dagen worden korter en het is een pak kouder. De herfst is volop in het land. Ondanks het slechte weer heeft de herfst ook zo zijn voordelen. Denk maar aan gezellige truien, heerlijke pompoensoep én gezellige zondagnamiddagen in jouw salon. Om het jezelf echt comfortabel te maken, is een goede zetel pas echt een must! Maar waar moet je rekening mee houden bij de aankoop van een nieuwe zetel? Lees verder om te weten welke zetel het best in jouw salon past. 

Comfort 

Helemaal bovenaan je checklist moet comfort staan. Het allerbelangrijkste aan je nieuwe zetel is dat hij gemakkelijk zit. Geen rugpijn, geen stijve nek, geen ongemakkelijke benen. Uiteraard legt iedereen andere accenten. Daarom ga je best eens uitproberen wat jij het meest comfortabel vindt. Dan zie je bijvoorbeeld meteen of een relaxfauteuil iets voor jou is. 

Stijl 

Niet alleen het comfort is belangrijk, ook de stijl moet passen bij de rest van je huis. Heeft je huis een Scandinavische look? Dan zou ik passen voor een zetel met retro-elementen, want dat zou weleens kunnen vloeken. Heb jij net een kleurrijk huis? Dan hoeft je zetel ook niet té strak te zijn. Anderzijds moet hij natuurlijk wel passen binnen het kleurenpalet van de rest van jouw huis. 

Grootte 

De keuze van je zetel wordt natuurlijk ook bepaald door de plaats waar je hem zal zetten. Ben je op zoek naar een nieuwe tv-zetel voor het hele gezin? Dan is een driezit, of hoekzetel als je er de plaats voor hebt, uiteraard de beste optie. Heb je al een grote zetel, maar ontbreekt er nog een eenpersoons zeteltje? Dan moet je absoluut voor een fauteuil gaan. Wie op zoek is naar een volledig nieuw salon, kan uiteraard wel de verschillende opties overwegen en eventueel combineren. 

Functie 

Waarvoor heb je de zetel nodig? Dat is ook een belangrijke factor om mee rekening te houden. Wie ervan houdt om gezellig te lezen, moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat de zetel recht genoeg zit. Anders krijg je al snel pijn in je rug. Wil je graag eens een dutje doen op zondagnamiddag? Dan moet je zorgen dat de zetel ook daarvoor geschikt is. Kan hij bijvoorbeeld wat platter liggen, heeft de zetel een hoofdsteun en kan je je benen leggen? Wie dan weer absoluut tv wil kijken in zijn nieuwe zetel, moet zorgen dat die ook daarvoor geschikt is. Veel succes met de zoektocht! 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *