Koken met Vrienden

5 makkelijke gerechten voor als je bezoek hebt

Krijg je bij het idee van bezoek alweer stress omdat je niet weet wat je moet klaarmaken? Nergens voor nodig. Met een goede voorbereiding en een aantal simpele, maar lekkere gerechtjes beleef je een zorgeloze, zalige avond. Nood aan inspiratie? Hieronder vind je vijf overheerlijke tips. 

Ovenschotels 

Ovenschotels zijn zo wat de beste uitvinding ooit! Het enige wat je zeker in huis moet hebben, is een mooie ovenschotel of een grote braadslee. Het voordeel van die eerste is dat je die ook gewoon zo op tafel kan zetten als je bezoek hebt. Ook de voorbereiding van een ovenschotel valt best goed mee. Meestal moet je enkel de groentjes wat stoven op voorhand, zodat de ovenschotel niet té lang in de oven moet. Ook al zin in die heerlijke lasagne of moussaka? 

Eenpansgerechten 

Eenpansgerechten zijn bijna net zo gemakkelijk als ovenschotels. Met een kwaliteitsvolle sauteerpan kan je alles aan. Dankzij de hoge randen kan je het vlees, de groenten, de rijst,… allemaal in dezelfde pan gooien. En het belangrijkste: het resultaat zal uitstekend zijn! En bovendien serveer je, dankzij de vele groentjes, ook gezonde kost. Iedereen tevreden! 

Doe-het-zelf-gerechten 

Een grote groep vrienden in huis halen, is allesbehalve evident. Toch zeker niet als je ze ook een maaltijd wil voorschotelen. Om het jezelf wat gemakkelijker te maken, kan je je gasten ook zelf iets laten doen. Denk bijvoorbeeld aan wraps, zelfgemaakte pizza’s of gourmet. En zo is iedereen een klein beetje verantwoordelijk voor zijn eigen maaltijd! Weer een last die van jouw schouders valt. Zorg er wel voor dat je alle groentjes al op voorhand gesneden hebt. Dan win je op het moment zelf veel tijd. 

Klassiekers

Lang leve de klassiekers!  Het is niet omdat je bezoek hebt, dat je ingewikkelde gerechten op tafel moet toveren. Klassiekers zoals spaghetti bolognaise, carbonara of macaroni zijn ook overheerlijk! En het voordeel is dat je die gerechten waarschijnlijk al wel een aantal keer gemaakt hebt, dus je weet dat je ze aankunt. De enige must? Een goede braadpan! Dan is het een plezier om die klassiekers te bereiden.  

Kaas- en wijnavond 

Geen zin of te weinig tijd om een warme maaltijd te voorzien? Dan kan je uiteraard ook een uitgebreide kaasplank voorzien. Die kan je bestellen bij de kaaswinkel of zelf in elkaar steken. Tip: leg er wat druiven en noten bij. Dat presenteert mooier én het is ook gewoon heel lekker met een stukje kaas. Nu nog een lekker glaasje rode wijn erbij en de avond kan niet meer stuk. Smakelijk! 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *