Bloemen maken gelukkig

Waarom bloemen goed voor je zijn

Bloemen zijn een makkelijke manier om een lach op iemands gezicht te toveren. Ze zijn niet alleen leuk om te krijgen of geven, maar hebben een positieve invloed op jou! De wetenschap heeft voor ons ‘flower power’ onderzocht en kwam tot de volgende conclusies.

Bloemen zijn goed voor je gezondheid

Bloemen en planten in huis zuiveren de lucht. Ze nemen gifstoffen op en geven je in ruil zuurstof en luchtvochtigheid. Voldoende zuurstof en vocht in je woning is belangrijk voor je gezondheid en je huid. Studies hebben aangetoond dat bloemen en planten kunnen helpen met het verminderen van verkoudheden en een droge hoest. Gezonde zuurstof in je woon- en werkomgeving verbetert je concentratie en geheugen.

Ziekenhuis patiënten ontvangen in het ziekenhuis vaak bloemen. De organisatie ‘American Society for Horticulture Science’ kwam na onderzoek tot de conclusie dat patiënten die een boeket op hun ziekenhuiskamer hadden staan, beter herstelden van hun operatie en minder pijn ondervonden.

Bloemen maken je blij

bloemen

Een bosje bloemen ontvangen boost instant je mood. Een boeket is namelijk een teken dat iemand om je geeft en aan je denkt. Het is altijd leuk om te weten dat anderen belang aan je hechten. Bijkomend kunnen kleurrijke boeketten de ruimte waar ze staan een speelse touch geven die saaie routine doorbreekt. Geeft toe, word jij niet blij van een kleurrijk boeket op de keukentafel?

Bloemen boosten je productiviteit

Een onderzoeksteam uit Texas A&M Universiteit onderzocht het verband tussen bloemen en planten in de werkomgeving. Men ontdekte dat zowel vrouwen als mannen met bloemen en planten op kantoor meer innovatief konden nadenken. Hierdoor konden ze creatiever en meer probleemoplossend te werk gaan. Wil je baas dat je productiever werkt? Dan zal hij toch een paar bloemen of planten moeten aanschaffen voor op kantoor.

Bloemen verminderen je stress

Iedereen ervaart wel eens wat stress. Dat je met bloemen je stressniveau kan verminderen ontdekte de universiteit in Noord Florida. Ze stelden 170 mensen vragen over hun stressniveau gedurende 2 maanden. De testpersonen die bloemen kregen in deze periode vertoonden veel minder stress aan het einde van deze studie in vergelijking met de personen die geen bloemen in huis hadden.

Verras iemand met bloemen of verwen jezelf met een fleurig boeket. Ook jezelf in de watten leggen met een kleurrijk, heerlijk ruikend bosje bloemen heeft even veel voordelen. Vind je het spijtig dat een boeket slechts van tijdelijke duur is en wil je liever blijvende bloemen? Koop dan bloembollen. Afhankelijk van de bloem blijven deze altijd bloeien of komen ze ieder jaar terug. Geniet van de power van een flower, of was het ‘flower power’?

boeket bloemen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *