Gouden datingtips voor drukbezette carrièrevrouwen

Als ondernemende vrouw is het vaak moeilijk om de juiste balans te vinden tussen werk en privé. Vaak spendeer je meer uren op kantoor dan nodig, wat uiteraard nefast is voor je liefdesleven. Ben jij ook zo’n slaaf van je eigen agenda en wil je deze vicieuze cirkel eindelijk doorbreken? Lees dan zeker verder want in dit artikel leggen wij uit hoe je van daten een succesverhaal maakt. 

Maak een online datingprofiel aan

Time is money en dat gezegde is zeker van toepassing op jou. Jij bent niet de persoon die iedere avond van café naar café flaneert of die wekelijks een paringsdans opvoert in de salsales. Je hebt er simpelweg de tijd niet voor. Neem daarom je toevlucht tot de wereld van online dating of download populaire dating apps als Tinder of Bumble. Je hoeft enkel een account aan te maken en contact te leggen met profielen in je buurt! 

Daarnaast spitsen datingsites als Match4Me zich volledig toe op singles met niveau. Zo treed je meteen toe tot een community met gelijkgestemde geesten. Bovendien zijn 52% van de leden mannelijk, waardoor je nét dat tikkeltje meer opties hebt. 

Bouw een vaste date night in 

Je leeft duidelijk op het tempo van je kalender. Daarom is het wenselijk om wekelijks een vaste date night te prikken. Zo breng je meteen orde en structuur aan in je liefdesleven. Merk je dat je woensdag traditioneel een plekje vrij hebt in je agenda? Mooi zo, dan houd je deze avond vrij voor de zoektocht naar je Romeo. 

Daarnaast raden wij je aan om – zeker in het begin – dates kort en krachtig te houden. Dit heeft twee voordelen: enerzijds verlies je aanzienlijk minder kostbare tijd, anderzijds leiden casual dates vaak tot betere resultaten op lange termijn. Je hebt per slot van rekening tijd nodig om aan elkaar te wennen. In dat geval is het beter om samen een wijntje of twee te doen in plaats van een weekendje Parijs. 

Pak een date aan zoals een sales meeting 

Je bent het gewoon om anderen te overtuigen van je product, dienst of kennis. Een date pak je eigenlijk op dezelfde manier aan, met het verschil dat jij dit keer zelf de inzet bent. Maar ook hier geldt de regel: verkoop jezelf nooit te gemakkelijk. Stel voldoende vragen om de intenties van je gesprekspartner te achterhalen en eventuele bijzonderheden op te sporen. Vermijd te allen prijze om van de date een gepeperd sollicitatiegesprek te maken. De sfeer moet luchtig en fun blijven voor iedereen aan tafel. 

Laat het initiatief aan de man

Hoe graag je op kantoor ook de teugels in handen hebt, de dating rules schrijven voor dat de man het initiatief neemt in de relatie. Beschouw dit als een pluspunt, want zo kan jij je na afloop van de date terug volop concentreren op je deadlines. Zo hoef jij niet hopeloos veel energie te investeren in het organiseren van een tweede date. Vindt hij je echt leuk? Dan mag je je snel aan een nieuw berichtje verwachten. Laat hij niets van zich horen? Dan ben je alvast een ervaring rijker en ben je weer een stap dichter bij je echte droomprins.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *