Jij.be

5 Manieren om Valentijn happy en single door te brengen

364 dagen per jaar is het zalig om single te zijn. Heerlijke citytrips doen all by yourself, uitgaan met je vriendinnen tot de vroege uurtjes, nooit je eten te hoeven delen. Toch is er één dag per jaar waar er een soort negatieve nadruk wordt gelegd op jouw single status. De gevreesde 14 februari: Valentijnsdag. Hoezo zoek jij niet nog snel een date om Valentijn niet alleen te hoeven doorbrengen? Niet nodig. Valentijn is perfect survivable als jonge single vrouw. Meer nog: het is de perfecte gelegenheid om een hele dag enkel aan je single zelf te denken.

De spa dag formule

Voetjes in de lucht, wat komkommers op de ogen en relaxen maar! Verwen jezelf deze Valentijn en laat je behandelen als een queen. Je kan het volledig in eigen handen nemen en zelf voor heerlijke cava en aardbeien zorgen. Sla een hele voorraad gezichts- en haarmaskers in en verwen jezelf met een nieuwe zachte badjas. Zet een relaxerende playlist op, neem je favoriete boek bij de hand, steek wat kaarsen aan en sluit de gordijnen. Voor je het weet waan je je in een echte spa. Steek je hier liever niet zoveel werk in? Dan kun je ook gewoon een dagje in een spa boeken of jezelf trakteren met een bon voor een verwenmoment

Het wijn-en-vriendinnen pakket

Geen zin om Valentijn volledig alleen door te brengen? Nodig gewoon je andere single vriendinnen uit en bereid je voor op een echte Galentines Day (Gal is meiden in het engels btw). Koop (veel flessen) wijn, hapjes en chocolade. Het is ook nooit een slecht idee om cocktailrecepten te bekijken. Maak er een echte girly sleepover van door een horrorfilm te bekijken, te dansen op alle nummers van Lizzo, Beyoncé en Adele en een kussengevecht te houden. Klinkt vrijgezel-lig, toch? Sorry, die woordspeling moest er gewoon in!

Het filmmarathon maneuver 

Ooit al gehoord van de term ‘vegging out’?  Dat is wanneer we als een plant in de zetel liggen en enkel series of films bekijken zonder echt veel te bewegen. Sterk aan te raden voor Valentijn! Koop bijvoorbeeld Netflix aan en geniet  van een Harry Potter-marathon a.k.a. 26 uur je niks van de buitenwereld aantrekken en jezelf verliezen in de wereld van Zweinstein. Dat is nog eens 2 uur langer dan dat Valentijnsdag effectief duurt dus, you’re welcome. Uiteraard hoef je die dag dan ook niet zelf achter het fornuis te kruipen, bestel gewoon een heerlijke pizza en voor je het weet staat je eten voor je deur. 
Disclaimer: Hiervoor moet je dus wel degelijk de zetel uitkomen en de deur opendoen, de bezorger komt niet tot daar. Mijn oprechte excuses. 

 Het citytrip alternatief

Het echt volledig gehad met Valentijn? Wil je liefst zo ver mogelijk van alle pralines en hartjes vandaan? Vertrek gewoon op citytrip! In het prachtige Sint-Petersburg vieren ze bijvoorbeeld geen Valentijnsdag. Pak je koffers, boek je ticket, zeg dag tegen de melige koppeltjes en vertrek gewoon alleen op avontuur in een ander land. Geniet van de zon, de cultuur en het lekkere eten. Voor de dag voorbij is ben je al vergeten dat het Valentijn was! 

Het Valentijn experiment

Misschien wel de leukste tip: heel wat andere mensen zijn net als jij alleen op Valentijnsdag en soms is dat zelfs hun keuze niet. Zo kan hun partner ziek of gestorven zijn, op het werk zitten of gewoon geen romantische ziel hebben, it happens. Neem daarom deel aan Valentijn op een originele manier: laat in drukke plaatsen zoals stations, bushaltes, supermarkten of scholen Valentijnskaartjes achter. Je kunt eventueel ook snoep of kleine cadeautjes kopen en deze achterlaten voor mensen. Zo breng je op jouw manier toch veel liefde in de wereld op deze speciale dag. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *