Koffie in de ochtend

Verleg jouw koffiegrenzen

Het is ons baken van hoop in de ochtend. Zonder dat kopje koffie, starten we met een achterstand aan de dag. 

Drink jij net zoals heel veel mensen je koffie altijd hetzelfde? Dan wordt het tijd dat je op een mooie ochtend in de lente of zomer je grenzen verlegt. We tonen je graag een nieuwe manier om koffie te drinken. Benieuwd? Ontdek hier hoe je jezelf elke ochtend kan verrassen!

Je kopje koffie in een appelsien

Het klinkt misschien te gek voor woorden, maar het is verrukkelijk! Het drinken van je kopje koffie in een uitgeholde appelsien is een trend die komt overwaaien vanuit Scandinavië. Kampeerders zijn er dol op!

Wat heb je nodig?

Voor dit heerlijke receptje heb je slechts een paar dingen nodig. 

  • Koffiecups en een koffiemachine.
  • Verse appelsien, liefst een zo groot mogelijke.
  • Mes en lepel.

Start met de appelsien uit te lepelen en schenk gezellig je koffie in je nieuwe koffiekop. Voor de koffie kan je zowel Senseo als Nespresso koffie gebruiken. Drink jij het liefste een ander soort koffie? Even goed! Dit receptje kan je met elke soort koffie drinken. 

Gerechtje voor jong en oud

Het is een gerechtje dat je super eenvoudig kan bereiden. De grote moeilijkheidsgraad zit hem in het uithollen van je appelsien. Dit kan af en toe wel eens even knoeiwerk zijn. Let wel op bij het uitkiezen van je appelsien dat de schil nog in goede staat is. Anders sijpelt de koffie misschien door de schil.  

Om de appelsien uit te hollen, snijd je best vanboven een stukje eraf. Zo bekom je een opening van waaruit je begint met het uithollen van je appelsien. Voor het uithollen bestaat niet echt een specifieke techniek. Wij gebruiken altijd een lepel, maar het beste is dat je een manier zoekt die jou het beste ligt.

Combineer het beste van twee werelden

Is je appelsien uitgehold? Zet je koffiemachine maar op dan! Eens je koffie klaar is, is het nog maar een kwestie van het beste van twee werelden samen te voegen. Giet dus heel voorzichtig je koffie in de appelsien. 

Voor wat extra smaak kan je best een beetje kaneel toevoegen. Drink jij liefst je koffie met suiker en melk? Voeg ook dat gerust toe aan je koffie met appelsien.

Lekkere koffie buiten

 

Verheerlijk jezelf met een stukje brood

 

Neem een stukje brood en zet je gezellig met je koffie buiten op je terras. Er is niets beter dan te genieten van vogeltjes in de ochtend met een lekker kopje koffie en een stukje vers gemaakt brood. 

Ziezo, nu ben ook jij op de hoogte van de nieuwste koffietrend. Laat het smaken!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *