vakantie

Dit zijn de veiligste vakantiebestemmingen voor deze zomer

Nu de grenzen terug open zijn en de zomer eraan komt, vraag je je misschien af welke landen toeristen zullen toelaten zonder dat je in quarantaine moet. Daarom hebben wij een aantal leuke bestemmingen voor jou op een rijtje gezet!

Kroatië

Kroatië is één van Europa’s zonnigste plekken. Tijdens de zomer kan je hier 13 uur zon per dag verwachten, dat is meer dan in het Zuiden van Frankrijk en Griekenland. Neem een duik in het heldere water, bezoek pittoreske haventjes en geniet van de verbluffende natuur. Wie Kroatië binnenkomt met een negatieve PCR-test of bewijs dat hij volledig is gevaccineerd, hoeft niet in quarantaine. 

Griekenland

Voor je volgende droomvakantie moet je hier zijn! Ontdek de verborgen parels van Griekenland, geniet van de blauwe lucht, een kristalheldere zee, lekker eten en de natuur. Met 4 keer minder doden door Covid-19 dan sommige Europese landen, is Griekenland een must voor een veilige vakantie in Europa. Iedereen die vanuit België reist en gevaccineerd is of een negatieve Covid-test heeft, hoeft bij aankomst niet in quarantaine. De Griekse minister van Toerisme Harry Theoharis zegt dat een handgeschreven NHS-kaart volstaat als bewijs van inenting. Naar verluidt werkt de EU echter aan een digitaal vaccinatiepaspoort dat voor de zomer klaar zou zijn.

Portugal

Rita Marques, staatssecretaris voor toerisme van Portugal, vertelde op een online conferentie dat het land deze zomer quarantaine voor internationale reizigers zal proberen te vermijden. Op maandag 17 mei zijn de grenzen weer opengegaan voor toeristen en staat het op de groene lijst, wat betekent dat er geen quarantaine vereist is bij terugkeer. 

Malta

Met één van de laagste Covid-19 gevallen in Europa (minder dan het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Portugal, Griekenland,…), is Malta één van de veiligste bestemmingen om deze zomer te bezoeken. Met zijn sublieme stranden, wandelroutes en religieus erfgoed valt hier genoeg te beleven. Malta heeft bevestigd dat het deze zomer geen quarantaine zal opleggen aan toeristen. Dit geldt enkel als je een negatieve PCR-test hebt, die 72 uur voor vertrek werd afgenomen.

Ierland

Naast prachtige bezienswaardigheden, zoals de Cliffs of Moher, staat Ierland bekend voor roadtrips, wandelroutes en kastelen. Naast de vele bruisende steden kun je ook de natuurwonderen en schilderachtige dorpjes verkennen die het platteland vormen. En het goede nieuws? Ierland heeft bevestigd dat ze vanaf maandag 19 juli gevaccineerde reizigers zal verwelkomen. Vakantiegangers die beide doses van de Covid-vaccinatie hebben gekregen, mogen Ierland binnen zonder dat ze in quarantaine moeten. Personen zonder vaccinatie die van buiten de EU komen, moeten bij aankomst een bewijs van een negatieve Covid-test kunnen voorleggen én in quarantaine gaan.

Georgië

De gehele corona periode is Georgië als een veilige bestemming beschouwd. Zodra er besmettingen waren, besloot de Georgische regering de grenzen te sluiten om de bevolking en reizigers te beschermen. Het was een moeilijke beslissing, maar het lijkt vruchten af te werpen, want Georgië telt tot 2 keer minder doden door Covid-19 per miljoen inwoners dan de meeste andere landen.

Naar waar trek jij deze zomer?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *