Een Goede Ventilatie

Ventileren van een ruimte is erg belangrijk

Frisse lucht. De meeste mensen vinden dat erg fijn en genieten hier ook erg van. Hoewel vele denken dat je alleen buiten aan deze frisse lucht komt, zit dit toch net wat anders. Het is in principe de bedoeling dat je altijd frisse lucht hebt, ongeacht waar je dan ook bent. Wanneer je dus een hele dag thuis hebt gezeten, moet je genoeg frisse lucht hebben gehad. Hierbij zou het dus niet meer nodig zijn om naar buiten te gaan voor een frisse neus. Om voor frisse lucht in je woning te zorgen, is het van belang om goed te ventileren. Je ervaart door een goede ventilatie veel voordelen. Hieronder lees je waarom het belangrijk is je woning goed te ventileren en wat er voor een goede ventilatie zorgt.

Belang van een goede ventilatie

Door slechte ventilatie kunnen er meerdere klachten ontstaan. Hierbij kun je denken aan hoofdpijn en hoesten, maar daarnaast kun je er ook chronische klachten aan overhouden. Chronische klachten die je kunt krijgen van een slechte ventilatie zijn longaandoeningen en chronische verkoudheid. Het liefste voorkom je deze klachten natuurlijk. Om ervoor te zorgen dat je deze klachten voorkomt, is een goede ventilatie van belang. Je zorgt er hierdoor voor dat je woning vrij is van schadelijke stoffen. Iedereen maakt onbewust vuile stoffen aan. Dit kan door bijvoorbeeld het uitademen, transpireren of tijdens het koken zijn. Door deze stoffen verandert de luchtvochtigheid om je heen. Hierdoor kunnen er meerdere bacteriën in de lucht komen. Niet alleen mensen produceren vuile lucht. Ook dieren en planten zorgen voor vuile stoffen. Door onjuiste luchtvochtigheid, ontstaat er bijvoorbeeld schimmel. Deze schimmel kan vervelende klachten veroorzaken, dus dit wil je het liefste voorkomen. Door een goede ventilatie voorkom je mogelijke schimmel of andere nadelen. 

Werkt een ventilatie filter?

Om een goede ventilatie te kunnen laten slagen is een ventilatie filter niet te ontbreken. Bij een ventilatie filter kun je denken aan een wtw filter, zoals een Zehnder filter. Hierboven heb je kunnen lezen dat je verschillende vuile stoffen uitademt. Naast dat je deze stoffen uitademt, adem je ook verontreinigende stofjes in. Deze kunnen ervoor zorgen dat je schadelijke stoffen binnen krijgt of dat er een allergische reactie ontstaat. Door de juiste ventilatie filter te installeren voorkom je dat een groot deel van de stofjes toch ingeademd kunnen worden. Niet alleen voor de menselijke gezondheid is een ventilatie filter beter, want ook voor mechanische onderdelen heeft dit zeker effect. Door middel van een filter zorg je ervoor dat er geen schimmels of bacteriën kunnen ontstaan door vervuiling. Door middel van vervuiling, wordt de kans op groei van schimmels en bacteriën namelijk vergroot. Je houdt door de filters de meeste vuile stoffen weg. Daarnaast is het aan te raden om een professional eens in de zoveel tijd naar de ventilatie te laten kijken. 

Goede ventilatie beter voor de kosten?

Door een goede ventilatie zorg je voor een schone en droge lucht. Een schone en droge lucht is erg makkelijk warm te maken, dus een groot voordeel voor in de winter. In tegenstelling tot de schone en droge lucht is een vochtige en vervuilde lucht helemaal niet makkelijk op te warmen. Hierdoor heb je meer kosten dan wanneer het een schone en droge lucht is. Je bespaart door middel van een goede ventilatie dus ook op je kosten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *