Trampoline in de Tuin

Een trampoline is leuk voor het hele gezin!

Als je kinderen hebt, dan hebben ze je vast wel eens gesmeekt voor een trampoline in de tuin. Dat is niet eens zo’n heel slecht idee, want een trampoline is een goede manier om je kinderen in beweging te houden en zich lekker uit te laten leven. Ga je een trampoline kopen, dan maak je daar niet alleen je kinderen blij mee. Ook voor jou als volwassene kleven er genoeg voordelen aan een trampoline!

Wat is de beste soort trampoline voor in de tuin?

Als je op zoek gaat naar een trampoline in de tuin zul je veel verschillende soorten tegenkomen. Trampolines komen in allerlei maten en zijn zowel rechthoekig als cirkelvormig te verkrijgen. Om te bepalen welke trampoline het beste in jouw tuin zal passen, moet je eerst kijken naar de ruimte in je tuin. Het is voornamelijk belangrijk dat er genoeg ruimte vrij is rondom de trampoline, zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren. Zorg dus dat je zeker een meter speling hebt van alle kanten om de veiligheid te waarborgen. Trampolines worden ook standaard geleverd met een veiligheidsnet, zodat springers niet zomaar van de trampoline af kunnen vallen.

In principe maakt de vorm van de trampoline niet veel uit. Mocht je echt gymnastische oefeningen willen doen, zoals salto’s of schroeven, dan zijn rechthoekige trampolines daar het meest geschikt voor. Als de trampoline vooral voor de lol gebruikt gaat worden, dan is een ronde trampoline ook prima. Controleer voor de aanschaf van een trampoline wel of het draaggewicht hoog genoeg is. De grens van grote trampolines ligt meestal rond de 160 kilo, dus check vooraf of de gekozen trampoline rond dit springgewicht zit. Ook zou je kunnen kijken over welke veren de trampoline beschikt. Dikke veren kennen een beter spring-effect en gaan langer mee. Lange veren zorgen voor soepele sprongen en veel vering. Korte veren zorgen voor minder veerkracht, maar je hebt wel wat meer ruimte om te springen. 

Word fit met een trampoline in huis!

Fit Trampoline

Wie dacht dat trampolines alleen voor kinderen waren hebben het helemaal mis. Trampolines zijn namelijk een perfecte manier om als volwassene fit te worden! Je hebt namelijk speciale fit trampolines waar je oefeningen op kunt doen om je conditie te verbeteren. Deze trampolines zijn klein waardoor je ze gemakkelijk in je woonkamer kunt neerzetten. Bovendien zijn deze trampolines verkrijgbaar met een steun zodat je jezelf in balans kunt houden. Door oefeningen op een trampoline te doen kun je je houding verbeteren en leer je om je evenwicht te bewaren. Door de vering gebruiken we meer spieren in ons lichaam dan als je deze oefeningen op de harde grond zou verrichten.

Uiteraard kun je ook een grote trampoline in de tuin gebruiken om oefening op uit te voeren. Andersom zijn kleine trampolines ook prima voor jonge kinderen. Deze kleine uitvoeringen hebben namelijk een stuk minder veerkracht en zijn daarom veel veiliger. Ook kun je de trampoline binnen neerzetten zodat je je kind beter in de gaten kunt houden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *