Verduurzaamde Woning Inrichting

Tips om je woning leuk en duurzaam in te richten

Af en toe kun je wel eens klaar zijn met het interieur in de woning. Op dat moment wil je natuurlijk het allerliefste alles omtoveren tot een ‘nieuwe’ woning. Hoewel dit erg leuk kan zijn, kan het veel tijd, moeite en daarnaast geld kosten. Je wilt natuurlijk ook nog een beetje denken aan de duurzaamheid. Er zijn verschillende mogelijkheden om je woning leuk in te richten, maar wel te werken aan de duurzaamheid. Hieronder lees je verschillende tips!

Tip 1: Maak gebruik van tweedehands spullen

Een makkelijke manier om nieuwe artikelen te kopen, maar wel bezig te zijn met duurzaamheid is om tweedehands spullen in huis te halen. Het aanbod wordt hierin zelfs groter, waardoor je veel keuze hebt. Zo kun je verschillende artikelen vinden die goed te gebruiken zijn in je woning. Om aan tweedehands spullen te komen, kun je bijvoorbeeld denken aan marktplaats, maar ook via facebook of in vintage winkels. Genoeg mogelijkheden om aan leuke nieuwe artikelen te komen. 

Tip 2: Wees creatief

Hoewel je vaak denkt aan iets kopen, kun je natuurlijk ook de keuze maken om zelf iets te gaan maken. Je kunt dan je creativiteit helemaal zijn gang laten gaan. Hiermee bespaar je in de meeste gevallen een hoop geld. Je kunt op veel verschillende platformen informatie opdoen. Vaak kun je al veel maken met materialen die je al in huis hebt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een houten bank in elkaar te zetten. Hierbij moet je eerst het hout schuren, de juiste maten aannemen en in elkaar boren. Binnen de kortste keren kun je genieten van een zelfgemaakte en fijne bank. 

Tip 3: Ga voor hout

Hout is een materiaal die erg duurzaam is. Dit materiaal gaat namelijk erg lang mee. Hierbij is het wel van belang dat je het juiste hout in huis haalt. Wanneer je dit niet doet, zal het hout niet lang meegaan. Daardoor zal het juist alleen maar slechter zijn voor de duurzaamheid. Controleer voor het aanschaffen van de houten artikelen dus goed of het een goed keurmerk heeft en behandel het hout zo goed mogelijk. Hierdoor zul je lang kunnen genieten van het houten artikel en de goede duurzaamheid.

Tip 4: Ga voor goede verlichting

Verlichting is erg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je op de donkere momenten nog goed kunt zien, daarnaast maakt het je woning ook erg gezellig. Toch verbruikt verlichting de nodige energie. Je wilt het energieverbruik natuurlijk zo laag mogelijk houden, dus kun je beter goed kijken welke verlichting nu goed is. LED verlichting is een goede optie wanneer je je woning duurzamer wilt maken. Deze verlichting verbruikt een stuk minder energie en gaat daarnaast ook nog eens erg lang mee. Je kunt de verlichting in verschillende vormen en maten krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een Led strip, maar ook spotjes of andere lampvormen. Wanneer je graag gezellig en warme verlichting in je woning hebt, kan LED verlichting erg handig zijn. Daarnaast is LED verlichting ook in een fellere optie te verkrijgen. Veel mogelijkheden en een positief effect op de duurzaamheid, dus zeker niet te missen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *