Originele Uitnodiging voor je Feest

Hoe maak je zelf een originele uitnodiging voor je feest?

Elk groot feest verdient een officiële uitnodiging toch? De focus ligt natuurlijk op het feest zelf, maar ook de voorbereiding ervan is leuk. Alleen al het maken van een kaartje brengt vreugde met zich mee. Je wil natuurlijk wel dat je kaartje origineel is en daarom ben je op zoek naar handige inspiratie om je hierbij te helpen. Wees gerust, je gaat ze hier zeker vinden! Hieronder enkele tips om jou op weg te helpen met het maken van een originele uitnodiging voor je feest.

Save the date

Start with the basics. Wat moet er in je uitnodiging staan? Naast de gelegenheid, de datum van je feest en het uur wil je misschien ook een aantal andere gegevens toevoegen. Misschien moeten ze wel iets meebrengen of is er een bepaalde dresscode. Eenmaal je de informatie weet die op het kaartje moeten verwerkt worden, kan je overgaan naar stap twee.

Originaliteit 

Nu ga je even nadenken of brainstormen over het effect dat je wil uitlokken bij je genodigden. Wat zou hun reactie moeten zijn wanneer ze het kaartje uit de envelop halen? Misschien wil je een paar verraste ogen teweegbrengen, een warme glimlach op het gezicht toveren of misschien eerder een luide lach veroorzaken? Je bepaalt dus of de insteek verrassend, liefdevol, grappig, eventueel zelfs mysterieus of nog iets anders zal zijn. 

Dan zoek je naar wat de inhoud van je kaartje en je bedoeling qua effect gemeen hebben, de sweet spot met andere woorden. Zo zijn er voor een trouwkaartje verschillende opties: een zelfgeschreven, hilarisch gedichtje waarom je partner en jij voor elkaar gemaakt zijn en wanneer jullie dat zullen vastleggen. Een andere leuke optie is een romantische foto met jullie huisdier op de achtergrond die een bordje draagt met de datum van het feest. Of wat vind je van een zelfgemaakt liedje of een speciaal filmpje met de uitnodiging verwikkeld in wat entertainment? “Wacht, een liedje of een filmpje in een kaartje, dat kan toch niet?”, denk je nu waarschijnlijk. Het antwoord is: jawel! Stel je hebt een ontroerend filmpje van je huwelijksaanzoek en voegt daarna een video met de boodschap “en nu vragen we jou, wil je naar onze trouw komen?” toe. Het enige dat je dan hoeft te doen is een QR-code in je trouwkaarten verwerken en klaar is kees. Allemaal gegarandeerd origineel!

Creativiteit voor elk moment

Je hoeft dit natuurlijk niet enkel toe te passen voor een (hopelijk) once in a lifetime event als je trouwdag. Je kan dit ook doortrekken naar uitnodigingen voor andere feesten of kaartjes voor de feestperiode. Met diezelfde insteek kan je dus bijvoorbeeld ook de meest unieke kerstkaarten maken dit jaar. Nu heb je zeker voldoende inspiratie om een origineel concept te bedenken dat bij je feest(dag) in kwestie past.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *