Aankoop van een Tweedehandswagen

Tips bij de aankoop van een nieuwe wagen

De kans is groot dat je vandaag de dag niet meer zonder je wagen kan. Ondanks de hoge brandstofprijzen blijven we volop met de auto rijden. Voor sommige is een wagen de enige manier om op het werk te geraken, voor anderen staat een wagen gelijk aan vrijheid. In dit artikel geven we je een paar tips voor de aankoop van een nieuwe wagen.

Vergelijk wagens met elkaar

Het is belangrijk dat je voor een wagen kiest die voldoet aan jou wensen en behoeftes. Wanneer je dagelijks enkele uren in je wagen doorbrengt, is een comfortabel exemplaar onmisbaar. Als je kiest voor een volledig nieuwe wagen, kan je kiezen tussen een stockwagen of een wagen op maat laten maken. Het voordeel van een voorraadwagen is dat deze logischerwijs op voorraad is en dus snel in je bezit kan zijn. Bij een wagen op maat kan dit soms enkele maanden duren omdat deze volledig naar jouw wensen wordt gemaakt. Bij een stockwagen kan je geen aanpassingen meer doen aan de wagen en moet je deze aankopen met de opties die de wagen al heeft. 

Daarnaast bestaan er ook verschillende aandrijvingen. De meeste wagens rijden nog op benzine of diesel, maar er komen steeds meer wagens op de markt die hybride of elektrisch zijn. Hou er rekening mee dat je bij een elektrische wagen ook een laadpaal moet aankopen.

Als je de aankoop van een nieuwe wagen nog kan uitstellen, kan het interessant zijn om de wagen op het einde van het jaar aan te kopen. Vaak moeten autodealers op het einde van het jaar nog bepaalde verkoopsobjectieven halen. Om sneller aan dit aantal te geraken, geven sommige dealers nog interessante kortingen. 

Nieuwe wagen of tweedehandswagen?

Een nieuwe wagen kopen is duur en past niet altijd binnen het budget dat je voor ogen hebt. Een andere mogelijkheid is om een tweedehandswagen te kopen. Wel heeft een tweedehandsauto zijn voor- en nadelen. Naast het financiële aspect, is ook het grote aanbod een troef. Of je nu een Citroen berlingo tweedehands zoekt, een andere wagen van dit automerk of toch een Volvo verkiest, je vindt ongetwijfeld de wagen die je zoekt. 

Een van de nadelen van een tweedehandswagen is dat de wagen natuurlijk niet nieuw is. Hij zal dus minder lang meegaan dan een nieuwe wagen. Wanneer je er daarenboven ook voor kiest om de wagen aan te kopen bij een particuliere verkoper, heb je geen kennis van de voorgeschiedenis van de wagen. Je weet niet of er al zware kosten aan zijn geweest en hoe de wagen is behandeld door de eigenaar. Zoek daarom ook zeker naar, bijvoorbeeld, een Toyota hilux tweedehands bij een erkende dealer. De prijs zal waarschijnlijk hoger liggen dan bij een particuliere gebruiker, maar je loopt minder risico. Bovendien geven dealers vaak nog een jaar garantie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *