kleding

Ken jij deze duurzame kledingmerken al?

Ga jij graag eens shoppen, maar wil jij ook je steentje bijdragen aan het milieu? Neem dan eens een kijkje in een duurzame winkel. Er zijn heel wat kledingmerken die geen rekening houden met de planeet. Gelukkig zijn er ook merken die duurzame kleding op de markt brengen. 

Maar eerst is het belangrijk dat je weet wat duurzaam nu juist betekent. Duurzame kleding  wordt gemaakt met aandacht voor de planeet, dier en mens. Het gebruik van materialen die minder impact hebben op de planeet en goede werkomstandigheden zijn daarbij belangrijke termen. Wil je meer weten hierover? Dan is de documentaire ‘The true cost’ zeker een aanrader. Wij hebben een aantal merken die dit hoog in het vaandel dragen op een rijtje gezet.

MUD Jeanswinkelen

MUD Jeans is het eerste circulaire denim merk ter wereld. Ze proberen hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden door ze weinig mogelijk afval te produceren, water te besparen en het gebruik van nieuwe grondstoffen te vermijden. Ze recycleren oude jeans en maken er nieuwe kledingstukken van. De nieuwe denim bestaat uit 40% gerecycled denim. Het doel is om dit uiteindelijk op te drijven naar 100% en zo de eerste jeans te ontwerpen gemaakt van 100% post-consumer gerecycled katoen. Neem zeker eens een kijkje op hun website, want je vindt er unieke jeans voor mannen en vrouwen. 

Organic Basics

Wil je van top tot teen in een duurzame outfit rondlopen? Bij Organic Basics kan je terecht voor duurzaam ondergoed, zwemkledij, sweaters en zelfs accessoires voor zowel vrouwen als mannen. Dit Deense merk deed aan crowdfunding om zo van hun droom werkelijkheid te maken. Ze gebruiken alleen stoffen die milieuvriendelijk zijn zoals biologisch katoen, gerecycled nylon en lyocell. Ook werken ze enkel samen met bedrijven die dezelfde waarden en normen hebben. 

Unrecorded

Dit merk staat voor eenvoud, maar daar is niets eenvoudig aan. Ze doen niet aan overbodige branding, gebruiken geen verborgen plastics en verkopen niet aan torenhoge prijzen. Ze hebben aandacht voor elk detail zodat elk kledingstuk perfect is. Ze hebben één vast assortiment dat je het hele jaar door kan dragen. Ook vinden ze transparantie erg belangrijk, daarom vertellen ze je precies waar elk kledingstuk van werd gemaakt én kan je van elk item een kostenspecificatie terugvinden. Surf snel naar de website of spring eens binnen in hun winkeltje in Amsterdam.

Vejafruit, tas

Op zoek naar nieuwe sneakers? Waarom koop je niet eens een paar van Veja? De schoenen zijn gemaakt van biologisch katoen, fair trade rubber en plantaardig gelooid leer. Deze duurzame sneakers hebben een minimalistische look en passen onder elke outfit. Ook kan je er tassen en accessoires terugvinden. Een deel van hun collectie is zelfs volledig vegan. 

Ecoalf

Dit Spaanse merk staat bekend voor hun duurzame sportieve kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Alle kledingstukken worden volledig gemaakt uit gerecycleerd materiaal, wat zeker de kwaliteit ervan niet aantast. Ze maken jassen van koffie-afval, sweaters van restkatoen, truien van hergebruikte wol en slippers van oude autobanden. Ook werken ze samen met vissers om afval uit de oceaan te halen. Met het afval dat deze vissers verzamelen, maken ze nieuwe kledingstukken of accessoires. 

Denk eens aan deze merken als je nieuwe schoenen of kleding nodig hebt. Zo draag je bij aan het milieu én heb je prachtige kledingstukken in je kast hangen. Over een win-win situatie gesproken!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *