Beauty met een duty

Beauty met een duty!

Schoonheid zit vanbinnen, dat is waar. Maar soms mag je jezelf toch wel eens verwennen met wat schoonheidsproducten voor de buitenkant! Als je jezelf verwent, doe het dan wel goed. Het is geen pretje om je make-up eraf te halen en dan tientallen rode plekjes te tellen. Kies daarom voor producten die jouw huid zowel verzorgen als oppeppen. Je hebt vast al wel eens gehoord van natuurlijke cosmetica. Dit is de oplossing naar een stralende, maar gezonde huid! Maar waar vind je zo’n natuurlijke producten? En hoe weet je dan dat deze producten gezond en veilig voor je huid zijn? Geen paniek! Hieronder vertel ik je graag meer over natuurlijke beauty. 

Wat houdt natuurlijke cosmetica in?

Gewone make-up bestaat uit synthetische middelen die door de mens zelf samengesteld zijn. Dit betekent dus dat de ingrediënten van niet-natuurlijke make-up chemisch zijn, wat niet erg gezond is voor je huid. Daarom wordt natuurlijke make-up tegenwoordig sterk aangeraden. Organische cosmetica bestaat namelijk uit natuurlijke, plantaardige ingrediënten rechtstreeks afkomstig uit de natuur. Zo zitten er namelijk biologische plantextracten en natuurlijke kruiden in organische make-up. Dit levert een oogverblindend resultaat op voor je huid, zowel zonder als met make-up. Natuurlijke cosmetica zorgt er namelijk voor dat je huid intact blijft en het behandelt je huid met zachtheid en liefde. 

Waarom natuurlijke cosmetica?

Organische make-up staat bekend voor haar zuivere, pure, gezonde, veilige en gifvrije werking. Ook komt het vaak voor dat je huid bepaalde producten niet kan verdragen. Dit is dan meestal omdat het product dat de irritatie veroorzaakt niet natuurlijk is. De huid is namelijk één van de belangrijkste onderdelen van je lichaam. Je wil haar dan ook met belang en liefdevol behandelen, nietwaar? De huid zorgt voor een heel groot deel van de ontgifting van je lichaam, waardoor het belangrijk is om je huid te laten ademen. Als je huid niet genoeg ademruimte heeft, kunnen de giftige stoffen je lichaam niet verlaten en blijven deze in jou zwemmen. Sommige beschadigende stoffen kunnen namelijk alleen maar ontsnappen uit het lichaam via de huid. Daarom is het van uiterst belang dat je jouw huid niet afsluit. Dit gebeurt wanneer je bijvoorbeeld chemische verzorging of make-up gebruikt, gemaakt met synthetische ingrediënten. 

Biologische skin care

Wanneer je biologische make-up gebruikt, zul je merken dat je huid veel verdraagzamer is en dat je minder snel of niet meer een huidirritatie zal oplopen. Daarbij is natuurlijke cosmetica altijd veganistisch en dus ook dierproefvrij. Hoewel vele niet-natuurlijke make-up of verzorgingsproducten ook vaak beweren dat zij vegan en dierproefvrij zijn, is dit vaak een leugen. Je kunt pas echt weten dat iets vegan is wanneer er een certificering van op de huls van het product staat of wanneer je échte biologische beauty koopt. 

Behoefte aan biologische beauty?

Heb jij ook nood aan schoonheidsproducten die jouw huid verzorgen en laten ademen? Dan is het tijd voor biologische beauty! Zorg er wel voor dat je altijd goed uitkijkt voor oplichterij. Er zijn namelijk verscheidene producten die zich voordoen als natuurlijke cosmetica, maar dit helemaal niet zijn. Let dus goed op of het product een certificering voor natuurlijke make-up op de verpakking heeft. Een veilige webshop die onder andere biologische beauty verkoopt, is HBB24 (Hair and Body Beauty Plaza). Maar er zijn vele andere sites of winkels waar je terecht kunt. Take care!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *