Het eerste prachtige jaar van jouw kindje

Het eerste, machtige prachtige jaar van jouw kindje

Het eerste levensjaar van jouw kindje kan best vermoeiend zijn. Prachtig mooi, maar vermoeiend. Natuurlijk ben je helemaal verliefd op jouw kleine spruit, maar toch is het wennen aan die nieuwe aanwinst. Om nog maar te zwijgen over het omgaan met alle kersverse ooms, tantes en grootouders die allemaal zo vaak mogelijk bij de baby willen zijn. 

De geboorte van een kindje is altijd een bijzonder moment. Na zo lang uitkijken, plannen, organiseren en natuurlijk de hele kraamtijd, mag je eindelijk jouw baby ontmoeten. Nog nooit was er zo’n mooi kindje. 

De aanloop naar de geboorte

Het is maar goed dat een zwangerschap bijna een jaar duurt, want er is heel wat te plannen voor de baby komt. Van het schilderen van de babykamer tot het kiezen van de doopsuiker. Zelfs nu je de doopsuiker online kan kiezen, vanuit het comfort van je zetel, is het best een moeilijke keuze. 

En dan, wanneer de baby geboren is, begint het werk eigenlijk pas. Je voedt je baby, je zorgt ervoor. Je overstelpt je kindje met honderden knuffels en kusjes. Je staat ’s nachts op om te voeden en te verschonen. 

De kraamtijd

De kraamtijd kan een hele emotionele tijd zijn. Je hebt erg hard moeten werken om jouw kindje te ontmoeten. Misschien heb je zelf hechtingen nodig gehad of is je kindje met een keizersnede geboren. Geen van die dingen maken het leven met een zuigeling gemakkelijk. 

Liefhebbende grootouders, ooms en tantes staan te dringen om je kindje te ontmoeten en je wil natuurlijk ook pronken met je baby. Je wil de wereld tonen wat voor prachtig kind je gemaakt hebt. Maar dat wil niet zeggen dat het altijd rozengeur en maneschijn is. Een nieuw kindje in huis vraagt aanpassing en geduld. Bovenop al die liefde. 

Het eerste jaar

Een eerste jaar vliegt. Voor je het weet, wordt jouw baby een jaar oud. Je merkt dat die lieve baby stilaan in een kindje verandert. Misschien kan jouw baby al kruipen, zegt hij al een paar woordjes of zette hij zelfs al zijn eerste stapjes. 

In dat jaar vier je verschillende mijlpalen. De eerste verjaardag, maar ook de eerste keer logeren bij oma en opa en het eerste kerstfeest. Allemaal gelegenheden die om een klein geschenkje vragen. Met gepersonaliseerde cadeaus, zoals een notitieboekje, een mok of een sneeuwbol met foto’s van jouw kindje, geef je grootouders, meters en peters een prachtig, betekenisvol cadeau. Iets wat ze nog jaren zullen koesteren. Net zoals jouw kindje.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *