padel sport

5 unieke sporten die je moet proberen

Ben jij op zoek naar een nieuwe sport? Of kan je wel een nieuwe uitdaging gebruiken? Saai rondjes lopen of altijd dezelfde training doen, is verleden tijd. Er zijn heel wat unieke sporten, waarvan je misschien nog nooit hebt gehoord, om uit te testen. We hebben er een aantal op een rijtje gezet.

FloatFit

Ben je een waterrat en hou je van intensieve trainingen? Dan is deze sport echt iets voor jou! FloatFit is een HIIT, high intensity interval training, op het water. Je doet verschillende oefeningen al staand, zittend of liggend op een drijvende plank. Doordat iedereen beweegt op de planken, ontstaan er golven die de oefeningen wat moeilijker maken. Je moet voortdurend je evenwicht zoeken waardoor je bijna alle spieren in je lichaam gebruikt. Kan jij je balans bewaren of beland je in het water? Hoe dan ook, plezier gegarandeerd!

Spikeball

Als je een goede oog-hand coördinatie hebt, dan moet je deze opkomende sport zeker eens proberen. Spikeball is een erg snel en spectaculair spel, dat je overal kan spelen. Het enige dat je nodig hebt is het kleine net en een bal. Het wordt meestal met 4 gespeeld, 2 teams van 2. Je start het spel door te serveren en de bal op het net te slaan, deze vliegt dan door de lucht. Het is aan de tegenstanders om de bal ook terug op het net te slaan. Net zoals bij volleybal mag ieder team de bal maar 3 keer aanraken. Hoe dat er juist aan toe gaat zie je in het filmpje hieronder.

Padel

Deze sport heeft het laatste jaar aan heel wat populariteit gewonnen en dat niet voor niets. Het is een leuke sport toegankelijk voor iedereen. Kort gezegd is dit een combinatie van tennis en squash. Je speelt het buiten op een klein veld omringd door glazen wanden. Deze wanden kan je gebruiken om het je tegenstander moeilijk te maken en een punt te scoren of om een lastige bal toch nog terug over het net te krijgen. Je hebt een speciale racket en ballen nodig. In het begin zal het even wennen zijn, maar na een paar keer zal je zeker al een rally kunnen aangaan. 

Bossaball

Deze sport combineert niet één, niet twee, maar drie sporten: voetbal, volleyball en turnen. Je speelt het op een opblaasbaar speelveld met trampolines. Het doel is om de bal te scoren op het veld van de tegenstander en dat kan op twee manieren: met een volleyball- of voetbaltechniek. De deelnemers doen regelmatig een salto of andere spectaculaire beweging om een punt te scoren. Als je deze sport eens uitprobeert ben je zeker een ervaring rijker. Is het toch niet voor jou? Ga dan gewoon kijken naar een wedstrijd, want het is zeker en vast spectaculair en entertaining. 

Skateboarden

Deze sport bestaat al jaren en blijft populair onder jongeren, zeker het laatste jaar is er meer belangstelling voor het skateboarden. Er komt veel techniek bij kijken en is niet voor bangerikken, want vallen zal je zeker doen. Maar het is zeker de moeite waard en geeft zoveel voldoening als die truc, waar je al een tijdje voor oefent, eindelijk lukt. 

Heb jij al eens een van deze sporten geprobeerd? Of is er een andere sport die je zou aanraden? Laat het ons zeker weten in de reacties.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *