Laat jouw tuin weer stralen met de juiste LED verlichting

Is jouw tuin klaar voor de zomer? Controleer het hier!

Het zonnetje laat steeds vaker zijn gezicht laat zien, de temperatuur loopt weer op en we spenderen steeds meer tijd in de buitenlucht. Een ding is in ieder geval zeker: Het is weer zomer! Met de toename van de hoeveelheid zonuren is het vanzelfsprekend dat ook jouw tuin weer volop in gebruik wordt genomen. Maar is de tuin wel klaar voor het aankomende seizoen? 

Om dit te kunnen controleren is het belangrijk dat je weet waar je moet kijken. Verkeren de planten in goede staat, heeft de stoep een opknapbeurt nodig of is het tijd voor de grasmaaier? Om je een handje te helpen hebben we de volgende tips voor je verzameld. Zo kun je snel aan de slag en kun je des te sneller genieten van het zomerse weer!

Tip 1: Poetsen tot je erbij neervalt

Voordat we de handschoenen aantrekken en planten uit de grond gaan trekken, is het natuurlijk handig om eerst orde op zaken te stellen. Door de hele tuin langs te gaan kom je al snel zaken tegen waar je wellicht niet bij stil zou staan. Denk hierbij aan de tuinmeubels die een gevarieerd weerpalet over zich heen hebben gehad, de stoep die voorzien is van een groene waas of de ramen die een wasbeurt nodig hebben.

Daarom is het tijd om zaken als de bezem, hark en waterspuit uit de kast te trekken, want als jouw tuin er eenmaal spik en span bijligt is de rest slechts een kwestie van tijd!

Tip 2: Een nieuwe lik verf doet wonderen

Als je eenmaal klaar bent met het opruimen van jouw tuin, is het tijd om te kijken naar de geverfde elementen. Zo beschikken veel mensen over een schutting of meubels die in het verleden voorzien waren van een likje verf, maar recentelijk hun kleurtje zijn verloren. Daarnaast is er ook een kans dat het een en ander is gaan blakeren, waardoor het ooit zo nette hekwerk er ineens verouderd uitziet.

Daarom is het tijd om deze elementen te voorzien van een nieuwe lik verf! We raden je dan eerst aan om het oppervlak wat je wilt schilderen goed te schuren, zodat de nieuwe verf beter kan hechten. 

Daarnaast is het zeker aan te raden om jouw verf klaar te stomen voor het najaar met behulp van de juiste bescherming. De meeste bouwmarkten verkopen namelijk middelen om jouw houten schutting (en de verf daarop) te beschermen tegen zaken als regen, hagel en sneeuw. Soms heb je zelfs verf die al voorzien is van deze beschermde coating. Ideaal als je toch aan de slag gaat met verven!

Tip 3: Laat het groen weer voor zich spreken

Tenzij je een parkeerplaats in jouw achtertuin hebt is de kans groot dat je ook beschikt over beplanting. De planten hebben natuurlijk verzorging nodig, zelfs als het sterke planten zijn die wel tegen een stootje kunnen. Daarom is het raadzaam om goed te kijken naar de planten die je in de tuin tegenkomt en wat elke plant nodig heeft. Zo kun je jouw planten naar een top niveau tillen, zodat de kleur van de planten echt tot zijn recht gaat komen.

En heb je planten die het helaas niet gered hebben? Geen nood! Deze planten kun je gemakkelijk verwijderen, waarna je ze vervangt voor dezelfde of een soortgelijke plant.

Tip 4: Laat jouw tuin weer stralen met de juiste LED verlichting

Als kers op de taart wil je natuurlijk ook in de latere uurtjes kunnen genieten van jouw tuin. Mede hierdoor is het ontzettend belangrijk om ook te beschikken over goede verlichting. Denk hierbij aan inbouwspots voor onder de veranda of wandlampen voor aan de schutting. Misschien zijn tuinspots een prachtige optie als je een element als een boom wilt belichten? Als het aankomt op de tuin zijn er ontzettend veel opties!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *