Boek een reis naar Bulgarije

Een keer iets anders? Boek een reis naar deze fantastische landen!

Als we een vakantie gaan boeken, dan zijn er een paar landen waar we altijd aan denken. Zo zijn Spanje, Frankrijk en Italië natuurlijk de favoriete vakantielanden, al jaren. Portugal en Kroatië zijn landen die ook steeds populairder worden. Maar, er is natuurlijk nog veel meer te zien over de hele wereld. Er zijn een paar vakantielanden bij die we zeker niet over mogen slaan. Denk bijvoorbeeld eens verder dan al het voor de hand liggende. Boek een keer een vakantie naar Bulgarije of Albanië bijvoorbeeld. Deze landen zullen je versteld doen staan en wij leggen uit waarom je daarheen moet!

Het onontdekte Albanië

Albanië wordt ook wel de parel van de Balkan genoemd en dat is natuurlijk niet voor niks. Ondanks dat het land prachtig is, is het nog steeds niet in trek als vakantieland. Het is eigenlijk een onontdekte parel, wat zonde is. Albanië heeft namelijk veel te bieden. Denk bijvoorbeeld aan de heldere meren die je veel tegen gaat komen. Ze zijn zo helder, dat het water echt helder blauw en turquoise is. Daarnaast kent Albanië een rijke geschiedenis. Dat is in vele dorpen en steden ook nog terug te zijn. Ook aan bezienswaardigheden is er geen gebrek. Of je nou een moskee, een kerk, kathedraal of klooster wil bezoeken. Er is genoeg keus en de gebouwen zijn prachtig. Een reis naar Albanië is zeker een aanrader. Doordat het land niet zo in trek is bij de toeristen zijn er vele onontdekte plaatsen te vinden. Alleen daarom is het al de moeite waard om Albanië te bezoeken. Daarnaast is er ook veel UNESCO werelderfgoed te vinden. Dat is natuurlijk ook te danken aan de rijke geschiedenis die dit land kent. Buiten alle geschiedenis om zijn er ook nog eeuwenoude tradities en de traditionele levenswijze die je meer over het land leren. 

Het oude Bulgarije

Een van de oudste landen van Europa is toch echt Bulgarije. Alleen daarom is het al aan te raden om hier eens een keer op vakantie te gaan. Aangezien het een van de oudere landen is, is Bulgarije natuurlijk ook rijk aan geschiedenis. Buiten dat om heeft het land natuurlijk ook veel meegemaakt, waardoor de geschiedenis ook tragisch is en daardoor zijn sporen heeft achtergelaten. Buiten de geschiedenis om is er in Bulgarije nog veel meer te zien en te beleven. Bezoek bijvoorbeeld de bekende kloosters Rila en Rohzen of de beroemde tombe van Kazanlak. Ook kun je een bezoekje brengen aan charmante bergdorpen en andere kleurrijke kloosters. Aan historische stadjes is ook totaal geen gebrek, eveneens als al de mooie uitzichtpunten. Er staat genoeg op de UNESCO werelderfgoedlijst. Een vakantie naar dit land is zeker een aanrader, ook al is het niet voor de hand liggend. Aan alle mooie en indrukwekkende bezienswaardigheden hebben de Romeinen en de Ottomanen ook hun steentje bijgedragen. Dit sterke en machtige volk heeft namelijk wel degelijk sporen achtergelaten, wat je ook zal merken als je het land bezoekt.  Uiteraard is de bekende Zwarte Zeekust ook een echte aanrader. Bewonder al dit moois tijdens een reis naar Bulgarije. Voor de liefhebbers kun je er ook een rondreis van maken, waarbij je ook van de rest van de Balkan kunt genieten. Naast Albanië en Bulgarije zijn er namelijk nog meer prachtige landen, die ook zeker te boeken zijn voor een vakantie. Het zijn bijzondere landen, waar je veel kan leren van de geschiedenis, maar ook zeker van de eeuwenoude tradities. Dankzij de vele onontdekte plekken, maak je ook een bijzondere reis, die je niet snel zal gaan vergeten. Zet alle bezienswaardigheden die je wil bezoeken op een rijtje en plan een rondreis naar deze bijzondere en indrukwekkende landen! 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *